YAZIK OLDU

Tarihinde sadece 2000 yılında Türkiye Kupası'nda finale kadar yükselen Antalyaspor, o dönemde UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'a karşı kupanın bir ucundan tutmasına karşın mutlu sona ulaşamamıştı.

O günden sonra tam 21 yıl boyunca Antalyaspor final biletini aradı. Ta ki bu sezona kadar...

Kupada çok büyük far yaratan ve tarihte benzeri az görülecek şekilde gol yemeden finale kadar ulaşmayı başardı.

2000 yılında Süper Lig şampiyonuna rakip olan Akrep, bu kez yine aynı mertebeye ulaşmış Beşiktaş'a karşı kupayı aradı.

Maçtan önce en büyük endişemi yaşamak için sadece 3 dakika bekledik. Antalyaspor'un erken yiyebileceği bir gol, tüm oyun planını bozacağını ve takımın dağılabileceğini düşünüyordum. 3. dakikada gelen Beşiktaş golü de tam anlamıyla şok etkisi yarattı. Ancak Kırmızı-Beyazlılar, beklenenin aksine daha konsantre olarak hücum yapmaya başladı.

Tam 'Kırmızı-Beyazlılar oyunun kontrolünü eline alıyor' dediğimiz sırada ise kontraataktan gelen gol 55 yıllık hayalleri bir anda yıktı. O dakikaya kadar sahanın hakimi olan Akrep, kupaya vedasını yapmaya başladı.

İkinci yarıda 2-0'ın verdiği moral bozukluğunu aşmaya çalışan Antalyaspor, Beşiktaş'ın garanti oyunu karşısında istediği pozisyonları üretmekte zorlandı ve yıllardır hayalini kurduğu kupaya yine uzanamadı.

Finale kadar gol yemeyen Antalyaspor söylenebilecek tek şey; yazık oldu. Buraya kadar ortaya koyduğu oyunun ve inancın sonucu böyle talihsizce bitmemeliydi.

Maçtaki en dikkat çekici olay ise stadyumda Beşiktaş taraftarının mutlak hakimiyeti oldu. Normal şartlarda 250'şer taraftarın olması gereken stadyumda binlerce futbolsever yer alırken, Beşiktaşlı taraftarın en az 3 katı olmasının açıklamasını yapabilecek birisini görmeyi çok isteriz.