YAZIK GİDEN PUANLARA

Alanyaspor mükemmel başladığı, iyi oynamadığı ve mükemmel bitirdiği bir maçtan 1 puan aldı. Namağlup serimiz devam etti ancak uzun zamandır bu şekilde kaçan 2 puana üzülmemiştim.

Öncelikle Borja'nın parmağının kırık olması ve Awaziem'in sakatlığının tam geçmemesi nedeniyle maça Miha ve Tayfur başladılar. Oldukça fizikli ama yavaş iki stoperimizin açığını Fatih ve Umut ile kapatırken, ileride alıştığımız hücum hattı maça çok iyi başladı. İlk dakikalarda Efecan'ın güzel pası ile golü de bulduk ve rüzgarı da arkamıza aldık. Gayet iyi oynadığımız bir çok fırsat bulduğumuz ilk yarı boyunca resmen futbol ukalalığı yaparak farkı arttıramadık. Gözteppe'yi bu kadar kötü yakalamışken golleri bulup maçı ilk yarıdan koparmalıydık. Bunu yapamassak ahlar vahlar içinde kaçan 2 puana üzülürüz işte böyle.

İkinci yarıda Göztepe iki oyuncu değişikliği ile maça başladı. Sol kanadı komple değiştiren İzmir ekibi buradan ataklarını yapmaya başladı. Özellikle oyuna girem Lourency, Juanfran ve Miha arasına sık sık girerek kaç defa tehlike yarattı. Bu dakikalarda kendisini genelde kovalayan isim olan Fatih, amatör futbolcu gibi rakibine öyle şanslar verdi ki sonunda gol de geldi. Fatih'in bu kötü oyunu ve gol, göz göre göre gelirken, kenarda olanı biteni izleyen bir teknik ekibimiz olması ise can sıkıcı. Golden sonra Fatih çıkıp Efkan girdi ve Göztepe'nin o atakları bir anda son buldu. Golden sonra şimdi toparlanırız derken, aynı oyun devam etti. Git gele dönen oyun günün iyi isimlerinden Milunovic ve Serkan'ın hataları ile 1-2'ye geldi. Bu dakikadan sonra vahiy gelmiş gibi bir anda rakip kale aklımıza geldi. Üst üste yapılan Alanyaspor ataklarında futbol adına güzel şeyler izledik. Direkler ve İrfan'ın kurtarışları, çizgiden çıkan toplar derken 10 dakikalık bu baskıya bir gol sığdırdık.

Yalnız Bülent Hocam'a bir iki sorum olacak. Takım yenilmiyor ve sezon iyi gidiyor ama bu puan kaybı sizi memnun etti mi? Takım madem son 10 dakika gibi baskılı oynuyor neden maç içinde bu anlardan kısa kısa görmüyoruz? Diedhou'ya 70 dakika, Umut'a 80 dakika neden dayandık? Gerçekten teknik ekip adına vasat bir maçtı. Oyuncu değişiklikleri gibi konularda sanki kulübeye destek lazım. Yazık oluyor yoksa böyle basit giden puanlara...