YAZICI’DAN SÜRÜCÜLERE ‘KEMER TAKIN’ UYARISI

Antalya’da Vali Ersin Yazıcı’nın katılımıyla Ramazan Bayramı’nda yaşanacak trafik yoğunluğu öncesi vatandaşlara emniyet kemerinin önemini hatırlatmak amacıyla denetim düzenlendi.

Muratpaşa İlçesinde bulunan Aspendos Bulvarı’nda Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen programa Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan katıldı.

Programda Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sürücüleri durdurarak emniyet kemeri kullanımını kontrol etti. Denetim sırasında vatandaşlarla sohbet eden Yazıcı, araçlarda bulunan sürücülere ve çocuklara da çeşitli hediyeler verdi. Vatandaşlarla arasında gülümseten diyalogların geçtiği denetimde Vali Yazıcı, sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatarak uyarılarda bulundu.

81 İLDE DENETİMLER DEVAM EDECEK

Denetimin ardından açıklamalarda bulunan Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm Türkiye’de hareketliliğin başladığını söyledi. Bayram dönemlerinde aile ziyaretleri ve tatil seyahatleri gibi çeşitli nedenlerle yoğun bir trafik oluştuğuna dikkati çeken Yazıcı, “Bizler bu trafik yoğunluğunda vatandaşlarımızın burnu bile kanamasın istiyoruz. İçişleri Bakanlığımız bu kapsamda bugünden itibaren 81 ilimizde emniyet ve jandarma ekiplerimizle yoğun bir şekilde yollarda olacak. Vatandaşlarımızın güvenliği ve sağlığı için trafik kurallarına uyup uymadıklarını denetleyecek ve kontrol edecekler. Bizler de burada yaptığımız etkinlikle farkındalık oluşturarak insanlara trafik kurallarının önemini duyurmaya çalışıyoruz. İncelemelerimizde sürücülerimizin genellikle kemer kullanımına dikkat ettiğini görmek bizleri oldukça sevindirdi” diye konuştu.

“LÜTFEN KURALLARA UYMAYA ÖZEN GÖSTERELİM”

Yazıcı, Antalya’nın bayram dönemlerinde dışarıdan da oldukça yoğun misafir aldığını hatırlatarak, “Antalya’nın bu dönemde diğer kentlerden farklı özelliği dışarıdan çok sayıda misafirin geliyor olması. Dışarından şehrimize gelen misafirlerimize seslenmek istiyorum. Antalyalı hemşerilerimiz trafik kurallarına uyuyor. Lütfen sizlerde şehrimize geldiğinizde trafik kurallarına uyun. Burada deniz, kum, güneş gibi çeşitli birçok güzellik var. Bu güzellikle görmeye gelenlerde üzülmeden, burunları bile kanamadan şehrimizden ayrılsınlar istiyoruz. Sürücülerimize de ifade ettiğimiz gibi bu sene bakanlığımız tarafından belirlenen sloganımız ‘Bayramınız Kemerli Olsun’. Lütfen kurallara uymaya özen gösterelim. İnşallah canların yanmadığı ve kimsenin üzülmediği bir bayramı tamamlamış oluruz. Bu vesileyle de tüm hemşerilerimizin ve Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.