YAZAR ÖZSOY'DAN YENİ KİTAP

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) eski başkanlarından ve daha önce 4 kitap yazan Bekir Bülend Özsoy'un 'Ordulaşan Devletler Devletleşen Ordular' adlı yeni kitabı çıktı.

Antalya'da 1999'da ANSİAD başkanlığı, 2003'te Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Bekir Bülend Özsoy'un 5'inci kitabı 'Ordulaşan Devletler Devletleşen Ordular' isimli kitabı okuyucuyla buluştu. Orduların askeri yapısını incelerken dönemin toplumsal ve siyasi yapısına da yer veren Özsoy, eserinde ordu ve siyasi iradenin birbirlerinin yetki alanlarına müdahalesinin olası sonuçlarına ilişkin kritik tespitlerde bulundu. E yayınları tarafından basılan eser 400 sayfadan oluşarak inceleme ve araştırma dizisi olarak raflardaki yerini aldı.

Bekir Bülend Özsoy, eserlerinde askeri savaş tarihini yazdığını anlattı. 'Ordulaşan Devletler Devletleşen Ordular' eserinde savaşları çıkaran siyasi kadrolar ile savaşın kaybedeni ve kazananı askerlerine yer verdiğini belirten yazar Özsoy, orduların politize edilmeleri halinde başlarına gelen olayların anlatıldığına dikkati çekti.

Yazdığı eserlerin daha çok batıya dönük olduğunu aktaran Bekir Bülend Özsoy, askeri tarihin yanı sıra o dönemin siyasi, sosyal ve ekonomik şartlarını da incelediğini belirtti. Özsoy, “Devletlerin oluşturdukları kurumsal yapıyla orduların oluşturduğu kurumsal yapı bazen çok paralellik gösterebiliyor. Bu kitapla sosyal bilimcilerin araştırmalarına bir kaynak kitap hazırladım. Çünkü hadiseye yalnızca askeri açıdan baktım. İlk gelen okuyucu tepkilerine göre galiba o politik bağı da anlatan ek yayına ihtiyaç olacak gibi görünüyor. Buna da 6'ncı ya da 7'nci kitabımda yer verebilirim" dedi.

Bekir Bülend Özsoy, “Bize bu güne kadar anlatılan o klişelerden kurtulmak isteyen okuyucu kesimi var. Eseri akademik dille yazmadım. Ben eserimi, okurken, biraz dalga geçsinler, gülsünler, eğlensinler diye çizgi roman tadında yazdım" diye konuştu.

DHA