YAZAR KARAKUŞ’TAN ‘AHENK’Lİ SÖYLEŞİ

Yazar Eylül Ayça Karakuş İstiklal Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Kütüphane sınıfında öğrencilerle bir araya gelen Karakuş, 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencileriyle kitaplar hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Özge Toptaş/Bayram Okudan

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen AHENK Projesi kapsamından İstiklal Ortaokul Müdürü Ersin Bıçak, sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken ve Lider Haber ekranlarında “Hayatın İçinden “ programla “Okul Kütüphanesine Hediye Kitap” projesiyle okulların kütüphanelerin zenginleştirilmesine dikkat çeken yazar Eylül Ayça Karakuş ile İstiklal Ortaokulu kütüphanesinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Bıçak‘ın katılımıyla gerçekleşen söyleşiye, yazar Karakuş öğrencilerin ilgisini çeken bir hikaye ile giriş yaptı. Kitaplar ve yazarlar hakkında temel bilgileri vererek, kitapların insan yaşamına kazandırdığı zenginliği vurgulayarak, her gün mutlaka beş sayfa dahi olsa kitap okumalarını tavsiye etti. Söyleşisinde öğrencilere verdiği anahtar kelimelerle öğrencilere küçük hikaye yazdıran Karakuş, aralarındaki bağı koparmamak ve öğrencileri yazmaya teşvik etmek için mektuplaşma sözü aldı.

MEZUN OLDUĞU OKULDA SÖYLEŞİ YAPTI

Öğrencilerle birlikte olduğu için heyecanlı olduğunu dile getiren Karakuş, “Öğrencilerle birlikte olduğum her söyleşimde onların dünyalarına girebilmek ve hayallerine ortak olabilmenin heyecanını yaşadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Bir zamanlar onların geçtiği sıralardan geçen biri olarak o heyecanı onların gözlerinde ilk günkü gibi hissetmek benim için ayrı bir mutluluk. İstiklal Ortaokulu’nun benim için şöyle de ayrı bir yeri var. Ben İstiklal Ortaokulu sıralarından mezunum. Yıllar sonra okulun kapısından girdiğim an öğrencilik yıllarıma döndüm ve gözümün önünde bir bir anılarım canlandı” dedi.

“ÖZETLEMELERİNİ ÖNERİYORUM”

Öğrencilerin günlük yaşantılarında işe yarayacak şeyleri onlarla paylaşmanın hazzının bir başka olduğunu söyleyen Karakuş, “Okudukları kitaplar için bir defter tutmaları ve o deftere kitabın adı, kitabın yazarının ismi, kitabı okumaya başladıkları tarihi yazmalarını rica ediyorum. Ve o sayfayı okudukları kitabın konusunu özetlemelerini öneriyorum. Böylelikle ikili ilişkilerde duygu ve düşüncelerini çok daha rahat bir şekilde ifade edebilme yetenekleri gelişiyor. İletişim becerileri ve öz güvenleri güçleniyor” ifadelerini kullandı.  Karakuş, Ne Çok Şey Var Bir Bilsen ve Şiirler Antolojisi kitabını imzalayarak okulun kütüphanesine hediye etti.