YAZ OKULLARI İLE EN VERİMLİ TATİL

2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Antalya’da öğrencilerin hem eğlendiği hem de öğrendiği yaz okulları kapılarını araladı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilerin yaz tatilini en verimli şekilde geçirmesi amacıyla başlatılan kurslar yoğun ilgi görüyor.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

Öğrencilerin bilişsel ve fiziksel gelişime katkı sunan yaz okulları, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Temmuz ayı itibarıyla faaliyetlerine başlatıldı. Anaokulundan lise seviyesine kadar her yaş grubuna yönelik yürütülen yaz okulları kapsamında hem eğitim hem de sosyal aktivitelerin yer aldığı kurslar veriliyor. Öğrenciler branş derslerine yönelik yaz kurslarına katılırken bir diğer yandan ise müzik, resim, zeka oyunları gibi sosyal ve bilişsel gelişime katkı sunacak aktivitelerle buluşuyor.

YAZ TATİLİNİ VERİMLİ GEÇİRECEKLER

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, okullarda eğitim öğretimin sona ermesiyle yaz okullarının açıldığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen çerçevede öğrencilerin kurslara başlatıldığını ifade eden Çalışkan, “Öğrencilerimiz kurslarımıza başladı. Çocuklarımız kurslarımızda 4’üncü sınıftan, 12’nci sınıfa kadar matematik ve İngilizce branşında eğitim alıyor. 8’inci ve 12’inci sınıf aralığındaki öğrencilerimiz ise Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na (DYK) katılabiliyor. Derslerin yanı sıra öğrencilerimiz yaz etkinliklerinde de diledikleri şekilde vakit geçirebiliyorlar. Kültür, sanat ve bilim atölyelerine enstrüman çalmayı öğreniyor, oyunlar oynuyorlar” diye konuştu.

HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYORLAR

Çalışkan öğrencilerin yaz döneminin en verimli hale getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Hedefimiz yazı verimli geçirmek. Okul sadece bir eğitim alanı değildir. Çocuklar okullarında sosyalleşir, arkadaşlarıyla bir araya gelir. Yaz aylarında da tıpkı okullarında olduğu gibi eğlenerek öğrendikleri sosyalleştikleri bir ortam oluşturuyoruz. Hem enerjilerini atıyor hem de okulda öğrendikleri bilgileri unutmamaya gayret ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“TATİL BOYUNCA GELECEĞİM”

Yaz kurslarına katılan öğrencilerden Melek Aldemir de kursları çok sevdiğini, etkinliklerde keyifli vakit geçirdiklerini söyledi.

Bir diğer öğrenci İlyas Efe ise tatil dönemi boyunca yaz okuluna gelmek istediğini belirterek, “Yaz okulumu çok seviyorum. Burada her gün farklı bir aktiviteye katılıyorum. Hem ders çalışıyorum hem de oyunlar oynuyorum. Yaz tatilim boyunca yaz okuluna geleceğim. Burada arkadaşlarımla vakit geçirmek çok eğlenceli” diye konuştu.