Yaz geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Antalya’da önümüzdeki günlerde parçalı bulutlu bir hava yaşanacağını ifade etti. Hafta sonuna doğru ise kentte sıcaklıkların bir miktar artacağı öngörülüyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeleri aktaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci,  Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programın konuk oldu. Özdemirci,  “Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde yağışlar devam edecek. Yine Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Sinop, Trabzon ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekliyoruz. Salı gününden itibaren ise yine ülkemizin kuzey doğusunda yağışlar var ama kuvvetli yağış beklentimiz yok. Salı günü için Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında Sinop, Artvin ve ağır çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış var” şeklinde konuştu. 


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Diğer günlerde de yağış beklemediklerini kaydeden Özdemirci, “Çarşamba gününde Trabzon ve Rize çevrelerinde, perşembe günü ise yağış beklentimiz yok. Yine cuma gününde de yine özellikle Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde aralıklı yağışlar göreceğiz. Özellikle bugün için kuvvetli yağışlar bekliyoruz. Özellikle bugünkü kuvvetli yağışlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz. Özellikle kuzey bölgelerimizde yani Marmara'nın doğusunda Kocaeli-Sakarya’da, yine Batı Karadeniz'in batısında Bolu, Düzce, Zonguldak çevrelerinde yine Sinop Trabzon ve Rize çevrende kuvvetli yağışlar bekliyoruz” diye konuştu. 


İÇ KESİMLERDE SICAKLIKLARDA ARTIŞ
Hava sıcaklıklarda ülkenin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyrettiğini kaydeden Özdemirci, “Salı gününden itibaren ülkenin iç ve doğu kesimlerinde de ısınma gerçekleşecek. Ülke genelinde normalleri civarına çıkacak. Hafta sonunda hatta hafta sonunda da ülkemizin özellikle iç ve batı kesimlerinde üzerine çıkmasını bekliyoruz efendim. Tatil bölgelerimizde de yine önümüzdeki günleri itibariyle Yani Salı günü için biraz parçalı, bulutlu bir hava olacak ama daha sonraki günlerde az bulutlu ve açık bir hava olacak. Hava sıcaklıklarında da hafta sonuna kadar artış bekliyoruz Antalya'da sıcaklar hafta sonunda doğru bir miktar artacağı öngörülüyor” dedi.