YATIRIM DÜŞMANLARI

Hükümet neredeyse her gün karşımıza yeni açılış ve yatırımlar yaparak çıkarken, muhalefet yapacak bir şey vaat edemeyince ‘’Yapılanları yıkacağız, yatırımları durduracağız’’ sloganı ile karşımıza çıkıyor.

***

Ve; hatta kazandıkları belediyelerde; “Temel atmama” töreni düzenleyerek kendilerini ağaç yapraklarına çılgınca alkışlatıyorlar, metro inşaatı çukuruna beton dökerek gerçekten de yatırımları durduruyorlar.

***

İktidara gelirlerse de; “Baraj yıkma, tünel yıkma, SİHA’ları, ATAK helikopterleri, savaş gemilerini (hurda niyetine) jilet fabrikalarına satma, doğalgaz kuyusu kapatma” vb. törenleri izleriz artık.

***

Ana muhalefetin başı bay Kemal’in yirmi yıl öncesine ait konuşma videosu izledim. Videoda “Sabiha Gökçen Havaalanı niye yapılıyor, oraya uçak inmiyor ki, uçak inmeyen yere havaalanı yapmak; Tuz Gölüne alabalık tesisi yapmaya benzer” diyor.

***

İlahi Kemal bey! Havaalanı olmayan yere uçak inmez zaten. Havaalanı yapıldıktan sonra oraya uçak iner. Bak; yirmi yıl önce gereksiz gördüğün o havaalanına şu anda, bazı günler iki dakikada bir uçak iniyor, yine bazı günler sadece bir günde yüz bin kişi kullanıyor.

***

Yirmi yıl önce Sabiha Gökçen Havaalanını israf olarak gören bu kafa, Sekiz yıl öncede İstanbul havaalanını, üçüncü köprüyü, şehir hastanelerini de israf olarak görmüştü. Sadece görmekle kalmayıp, gezici çapulculara destek vererek ülkemizin milyarlarca dolar zarar etmesine sebep olmuştu.

***

Şimdi de Kanal İstanbul projesini israf olarak görüyorlar. Sadece israf olarak görmekle kalmayıp; ülkeme yatırım yapacak yerli ve yabancı yatırımcılara “T.C. devletinde can ve mal güvenliği yoktur. Sakın ha yatırım yapmayın’’ diyerek korkutmaya çalışıyorlar.

Korkmayanlara da ‘’Biz iktidara gelirsek paralarınızı vermeyiz’’ diyerek tehdit ediyorlar.

***

Bu tehditlerini de parti sitesinde farklı dillerde yayınlıyorlar. Bu tutumları yatırım düşmanlığının ötesinde ülke düşmanlığıdır. Bu söylemler bir parti genel başkanından ziyade, terör örgütü elebaşı söylemidir.

***

Dünyanın neresine giderseniz gidin hükümet ne yapıyorsa, muhalefet “Biz daha fazlasını yapacağız’” diyerek seçmenin karşısına çıkar. Normal olan budur.

***

Ammaaa… Bizim muhalefet yatırım yapmayı bırakın, yatırımları durdurarak işsizliği önleyeceğini vaat ediyor. Her muhtara bir özel kalem müdürü atayarak 10 milyon işsize iş bulacağı vaat ediyor.

***

İyi de bay Kemal; Memleketimde 50 bin muhtar var. Projen her yönü ile sakat! Her yönü ile akıl dışı. Her muhtara bir özel kalem müdürü atasan bile; haybeden devletin kasasından 50 bin kişiye para ödemiş olacaksın.

***

Kaldı ki; İddia ettiğin 10 milyon işsize her muhtara bir özel kalem müdürü atayarak değil, atadığın her bir özel kalem müdürüne de 199 tane özel kalem müdürü yardımcısı atayarak çözüm bulabilirsin.

***

Peki! Bu çözümüne yatırım yapmayan, gelir elde etmeyen hangi ülkenin kasası dayanabilir? Bu kafayla SSK’yı batırdın… Şimdi sıra ülkemi batırmakta mı? Peki, bu halk size o fırsatı verir mi?