74 YAŞINDA TIP FAKÜLTESİ'NDEN MEZUN OLDU
Yıllar önce tıp eğitimi hayali kuran iki torun bir çocuk sahibi 74 yaşındaki Nimet Suner Torun Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyet törenine oğlu, gelini ve torunu ile geldi.

Yıllar önce tıp eğitimi hayali kuran iki torun bir çocuk sahibi 74 yaşındaki Nimet Suner Torun Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyet törenine oğlu, gelini ve torunu ile geldi.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 194. yıl 188. Dönem mezuniyet töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. 2014 yılından bu yana Türkçe ve İngilizce Tıp Programlarında öğrenim gören öğrenciler mezun oldu. Yıllar önce tıp eğitimi hayali kuran, 74 yaşındaki Nimet Süner, bu sene mezun doktor olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
Kendisini artık doktor olarak tanıtan Nimet Suner Torun, “74 yaşındayım, 1964 - 65 yaşında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. O sırada 3. Sınıfa gelmiş olduğumda evlendim. İki senelik bir ara verdim dönüşte üniversite ara verdiğim için kaydımı silmişti. Böylece tahsil hayatım noktalandık oldu. Aradan 45-50 yıl geçtikten sonra bir gün baktım. Televizyonda af çıkmış, Dedim ben bu işe kaldığım yerden başlıyım ve bitireyim. Başladım ve her şeyi al baştan yaptım ve işte bu günlerde bitirmiş oldum. Gençler iyi bir öğrenci olsunlar, bir kere kazanabilmek için çok sıkı bir eğitim gerekiyor onu başarılı yapacaklarından eminim. Tıp fakültesine giren bir öğrencinin tek amacı olsun. Espri ile karışık konuşan bazı hocalarım oldu, diplomayı aldıktan sonra ne yapacaksın duvara mı asacaksın diyen bazı hocalarımda oldu ama hepsi espiriydi tabiki” dedi.
Babaannesi heyecanına ortak olan torunu ise , “Çok gurur duyuyorum, tıp okumak çok zor bir şey içeride kitaplarına ortada çok çalıştı çok emek verdi ve sonunda başardı çok gurur duyuyorum hani biri sorduğunda da çok gururlu bir şekilde anlatıyorum babaannemi. O benim mezuniyetime geldi ben onunkine gittim. Daha önce böyle bir şey yaşanmamıştır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
İHA
Kumluca'da 2022 Aralık ayında meydana gelen sel felaketinde yıkılan Demirciler Köprüsü, Devlet Su İşleri tarafından yeniden inşa edilerek törenle hizmete açıldı.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.
CHP Kemer İlçe Teşkilatı'nın imza kampanyasında masa örtüsü yerine Türk bayrağını kullanması, büyük tepki topladı. Birçok vatandaş, bu durumu “saygısızlık” olarak değerlendirerek, Türk bayrağının bir örtü gibi kullanılmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Lider Gazete ve Lider Haber TV, Altın Başarı Ödülleri'nde büyük bir başarıya imza attı. İki ödül kazanan Lider Medya, ödüllerini İstanbul’daki muazzam gecede aldı.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, ziyarette bulunduğu Burdur’da yaptığı konuşmada sokak hayvanlarının toplumun ciddi bir sorunu olduğunu belirterek, meseleyi kökünden çözmek için gayret gösterdiklerini bildirdi.
Antalya’nın Kaş ilçesinde 40 yaşındaki imamın 80 yaşındaki zengin bir kadınla gizli bir ilişki yaşadığı iddialarının ardından kaymakamlık harekete geçti. Kaymakamlık konunun araştırılması için Kaş İlçe Müftülüğü tarafından imam hakkında idari soruşturma emri verdi.
Hayvanlarda iç ve dış parazitlerin yıl boyunca tehlike oluşturduğunu belirten Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, sıcak iklimde parazit riskinin arttığına dikkat çekti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan ve kar sularından beslenen Yeşil Göl'ün su seviyesinde kuraklık nedeniyle düşüş yaşandı.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "boykot" çağrılarına ilişkin, "Esnaf ekmeğinin derdinde, dükkanını açıp, eve ekmek götürmek istiyor. Boykot çağrıları sadece bir esnafa, bir işletmeye değil herkese zarar verir." dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz