YASİN 'KOL'U GÖREMEDİ

92 gün süren Süper Lig ve 533 süren taraftar hasreti dün itibariyle sona erdi.

Kırmızı-Beyazlıların kadrosuna kattığı 12 futbolcuyla birlikte nasıl bir görüntü ortaya koyacağı da en çok merak edilen detaydı. İleride basan, topa hakim olmak isteyen bir takım yaratılmak istendiği yönünde açıklamalara sık sık şahit olduk. Zaman zaman da bunu başardığını söyleyebiliriz. Özellikle kanatlarda şans bulan ve topla oynamayı seven iki futbolcu Mukairu ve Ghacha topun Antalyaspor'da kalmasını sağlayan iki önemli detay oldu. Geriden oyunu kuran Nuri Şahin de maçta etkili olan isimlerdendi.

Mukairu'nun ilk yarı sonunda oyundan alınmasına anlam veremedim. Oldukça etkili bir oyun ortaya koyan Nijeryalı oyundan alınınca, deyim yerindeyse takımın bir kanadı kırıldı. Atak yapmakta zorlanan Kırmızı-Beyazlılarda Mukairu'yu çıkararak hata yapan Ersun Yanal, 65'te Amilton'u oyuna alarak durumu kurtarmaya çalıştı.

Şüphesiz ki performansı en çok merak edilen isim ise Haji Wright'tı. Geçen sezon savunma futbolunun öne çıkarıldığı anlayışta Jahovic, Podolski ve Orgill gibi isimlerin yok olduğu Antalyaspor'da genç ABD'liyi herkes bambaşka bir gözle izledi. Öyle ki geldiği kulüp tarafından da bırakılmak istenmeyen ve Antalyaspor'un söke söke aldığı bir futbolcuyken... İlk maçı olmasına karşın takım içerisinde sırıtmadı. Gelecek adına ışık veren bir oyun ortaya koydu. Zaman içerisinde Mukairu ve Ghacha ile uyumunu artırması halinde bu sezonun parlayan yıldızlarından olabilir.

Kırmızı-Beyazlılar göze hoş gelen bir görüntü çizerken, maçın sınıfta kalan ismi ise hakem Yasin Kol oldu. 31'de Antalyaspor'un haklı penaltısını veren Yasin Kol, 39'da Atınç Nukan'ın net bir şekilde açık olan koluna çarpan topu penaltı olarak değerlendirmedi. Orada görülmeyen müdahalenin faturası da duraklama dakikalarında çıktı. Belki de çok daha erken bitecek mücadelenin heyecanı son dakikalara taşınırken, durakmala dakikalarında gelen gol Göztepe'ye 1 puanı kazandırdı.