YASEMİN SIRRA KADEM BASTI

Eczaneye gidiyorum diyerek evden çıkan ve kayıplara karışan 32 yaşındaki Yasemin Tuna’dan tam 26 gündür haber alınamıyor. Haftalardır kızına dair bir iz bile bulamayan acılı anne evladına bir an önce kavuşmak için gün sayıyor.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

7 Temmuz günü ilaç almak için eczaneye gittiğini söyleyen 32 yaşındaki Yasemin Tuna, annesi ve kardeşiyle yaşadığı evine bir daha dönmedi. Yanına aldığı bir miktar para, altın ve kimliği ile adeta sırra kadem basan Yasemin Tuna’nın ailesi, kızlarının birisi ile kaçmış ya da kaçırılmış olabileceğini düşünüyor.

İLAÇ ALMAK İÇİN EVDEN ÇIKMIŞTI

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Anne Hatice Tuna, kızının kaybolduğu günü anlattı. Tuna, “Kızım Kurban Bayramı’ndan iki gün önce ortadan kayboldu. O gün hastaydı, öksürüyordu ve eczaneden şurup alacağını söyleyerek evden çıktı. 15-20 dakika geçmesine rağmen dönmedi. Evden çıkıp eczaneler e baktım ama yoktu” dedi.

EVLENMEK İSTİYORDU

O günden bu yana evladından haber alamadığını dile getiren Tuna, “Kızıma o günden sonra bir daha ulaşamadım. Kızım biraz saftır yaşından daha küçük davranırdı. Çalışmak istiyordu. Okulu yarım bıraktı bir iş hayatı da olmadı. Evlenmek istediğini biliyordum ama dile getirmiyordu. Benimle de, kardeşiyle de bir sorunu yoktu. Ama bir aydır stresliydi. Sıkıntı içinde olduğunu hissediyordum. Kendi sıkıntısını, derdini hiç anlatmazdı” diye konuştu.

HİÇBİR İZ BULUNAMADI

Tuna, kızı için kayıp ihbarında bulunduğunu söyleyerek, “Polisler her yerde kızımı arıyor ama henüz bir sonuç elde edemedik. İnternetten biri ile tanışmış olabilir. Kızım tek başına bir yerlere gidecek biri değil. Yolları bilmezdi. Evden çıkarken altınlarını ve parasını yanına almış. Ama otogara gitmemiş. Kızımı birini alıp götürdüğünü, kaçırdığını düşünüyorum. Kızım 3 günde sıkılan biriydi, 3 haftadır ortada yok. Mutlaka haber verirdi. Can sağlığından endişeleniyorum. Sağ mı? Başına bir şey geldi mi? Bilmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“NE OLURSUN ÇIK GEL”

Tuna, kızına şöyle seslendi: “Kızım lütfen neredeysen bana haber ver. 3 haftadır her yeri aradım ama seni yine bulamadım. Üzüntünden, endişeden hastalandım. Bize neredeysen haber ver. ‘Anne ben buradayım’ de. İstiyorsan çık gel. Bizim kızacağımızı düşünme. Biz her zaman senin arkandayız. Senin hep üstüne titredim. Seni bekliyorum kızım. Ne olursa olsun neredeysen çık gel.”

SANKİ YER YARILDI İÇİNE GİRDİ

Yasemin Tuna’nın eniştesi Mustafa Yılmaz ise genç kadının Antalya’da olmadığını düşündüklerini söyledi.  Yılmaz, “Antalya’da olsaydı MOBESE’lerde, aramalarda çıkardı. Ben sosyal medyadan biriyle tanıştığını düşünüyorum. Kendisi 33 yaşında ama biraz saf biriydi. Herkes kandırabilir. Bence birisi kandırıp götürdü. Çünkü hiçbir yerde bulamıyoruz. Sanki yer yarıldı içine girdi” dedi.

ŞÜPHELİ ARAMA GELDİ

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teyzesinin telefonunu çok kullanıyordu. Evlenmek istiyordu. O esnada birisiyle görüşmüş olabilir. Bu şüphemizin nedeni ise birkaç gün önce teyzenin telefonuna şüpheli bir arama geldi. Belki de kızımız yardım için bizi aramıştı, bilemiyoruz. Eğer biriyle birlikte gittiyse, gittiği kişiye de sesleniyorum. Kızımızı göndersin. Şikayetçi olacağımızı düşünüp göndermezler diye endişeleniyoruz. Kızımıza başlarından atmak için zarar vermelerinden korkuyoruz. Biz kızımızı sağ salim almak istiyoruz.”