YAŞAMINI DEĞİŞTİR!

Yıldızlar kendi eksenleri etrafında döndüğü gibi yörünge etrafında da döner. Hakiki Müslüman da daima Rabbine şükür eder. Rabbimiz şükredenlerin eli ile yardım edenlerin rızkını arttırır. Şükür edecek o kadar çok nedenimiz var ki saymakla bitmez.

***

Her sabah uyandığımızda güne öncelikle sağlıklı uyandığımız için şükrederek başlamalıyız. Sonrasında bir aileye sahip olduğumuz için, işimiz, evimiz, aracımız vb. kısacası sahip olduğumuz her şey için şükretmeyi ihmal etmeyelim.

***

Halimiz iyi ise gayret kuşağını belimize takalım, helal işlerden kazanmaya çalışalım. Rahatsız isek sabredelim. Bugünün sıkıntısı yarının refahıdır. Dua en büyük ilacımızdır, dua etmeyi ihmal etmeyelim.

***

Yaşadığımız dünyada huzurlu olmak istiyorsan günlük Rabbine zikret, günahlardan kaçabildiğin kadar kaç. İbadetlerini aksatma, Rabbinden istemeyi unutma. İmkan dahilinde muhtaçlara yardım et.

***

Hiçbir şey yapamazsan askıya bir ekmek bırak. Başkalarını mutlu etmek insanın ruhunu mutlu eder, araştırmalarla sabit. Hayata karşı bir duruşun, tavrın olsun. Yersiz konuşmalardan uzak dur. Çok dinle az konuş. Okumayı ihmal etme.

***

Mektubat-ı Şerife, Marifetname, Bostan Gülistan, Altın Küpeler, Dört Büyük Halife Devri ve Ashab-ı Kiram’ın hayatını anlatan kitaplar okursak zihinlerimiz durulanır, gönlümüz neşelenir, göğsümüz ferahlar, ufkumuz açılır.

***

Bilgi dağarcığımız genişler, ibadete meylimiz artar, imanımız kuvvetlenir. İnsana dost olarak bu kitaplar yeter de artar bile. Yaşadığımız bu dijital çağın en büyük eksikliği okumak, doğru bilgi sahibi olmak.

***

Günde beş vakit namaz kılan günde 40 defa kendine hidayet diler. Salli Barik okuyup başkalarının hidayete ermesi için dua edelim. Senin iyi olmanla dünya kurtulmaz, herkes iyi olursa dünya daha yaşanılır bir yer olur.

***

Her gün aynı şeyleri yaparak hayatında değişiklik olmasını bekleme. Sabahları erken kalkarak başlayalım güne. Gününün ne kadar bereketli geçtiğini göreceksin. İlk işin erken kalkmak ve soğukla temas etmek olsun.

***

Sıcacık yatağından çıkmak istemez insan. Ama yatağın içerisinden ayağını atıp yere basmayı başarırsan dünyan değişir. Namazını kıl, duanı et, Rabbinden iste ne istersen. O’nun hazinesi sonsuz.

***

Bedenine iyi bak, o sana Yaradan’ın emaneti. Sadece günde beş vakit namaz kılmak, üstüne yürüyüş yapmak bile senin hayatını değiştirir. İmkan dahilinde spor da yapabilirsin. Bunları yapınca bedenin sana farkı gösterecektir.

***

Beslenmene dikkat et, ne yediğini bil. Mümkün olduğunca ambalajlı, gerçek olmayan yiyeceklerden uzak dur. Yediklerimiz ruhumuzu, karakterimizi, davranışlarımızı etkiler. Sofradan doymadan kalk. 

***

BUGÜNDEN BAŞLA      

Dinimizin emir ve tavsiye ettiği her şeyin bilimsel karşılığı mevcuttur. Oruç tutmayı inceleyen Japon bilim adamı Nobel ödülü aldı. Bunun gibi nice örnekler mevcut. Bedenin ve ruhun doğru beslenmesi için yaşamını değiştirmeye bugünden başla.