YAŞAMIN RENKLERİ

Yaşamın renklerine renk katan öğrenciler ile birlikte olmak her zaman hayat enerjimi dinamik tutmamı sağlıyor. Yine öğrencilerle bir buluşma ve buluşma sonrası söyleşiye güneş gibi doğan yeni fikirler, üreten genç zihinler...

***

Geçtiğimiz günlerde Antalya Nuray Özer Eğitim Kurumları öğrencileri ile bir araya geldik. Kütüphane Haftası nedeniyle okullarına davet eden Nuray Özer Eğitim Kurumları Ortaokulu Müdürü Sibel Çetin’in daveti üzerine “Denemeden Vazgeçme” semineriyle 5, 6 ve 7 sınıf öğrencileriyle birlikteydik.

***

Öğretilmiş, ezberlenmiş cümleleri rafa kaldıralı yıllar oldu. Yani herkesin dilinde sakız ettiği evladım kitap oku, kitap okumak çok faydalıdır söyleriyle çıkmadım öğrencilerin karşısına...

***

Eğer herkesten duydukları cümleleri dillendirecek olsaydım muhtemelen seminerin ilk dakikasında kopacaklardı benden. Sonuçta bir zamanlar onlar gibi ben de öğrenciydim ve o sıralardan ben de geçmiştim.

***

Zaman öyle değişti ki artık dijital dünyanın içindeyiz ve her şeye, her bilgiye çok kolay ulaşılabiliyor. Ben istiyorum ki; vermiş olduğum her seminerde onlara farklı perspektiften hayatın penceresini açayım, o pencereden baktıkları an bugüne kadar göremedikleri bütünü göstereyim.

***

Bir resmin güzelliği parçalarında değil bütünündedir. O bütünlükte var olan hayal ile sır arasındaki ince çizgiye dikkat çekeyim. O gün de tam bunu yaptığıma inanıyorum. Gözleri ışıl ışıl öğrencilerle bir saatlik seminerimiz de nedenleri, sebepleri ve sonuç ilişkilerini konuştuk ve hepimiz söyleşi sonrasında payımıza düşeni aldık.

***

En azından ben buna inanıyorum. Öğrencilerin arasında yazar olmak isteyenler vardı. Dilerim bir gün heybenizde hayata dair biriktirdiğin değerleri kağıda kaleme dökersiniz ve ben de sizlerin kitaplarını okuma şerefine nail olurum.

Evet gelelim bu tarz öğrenci -yazar etkinliklerinin toplumsal faydalarına...

***

Bir okul çatısı altında bu tür buluşmaların öğrenciler adına çok faydalı olduğunu vurgulamak istiyorum. Okula gelen her konuğun kendine özgü bir anlatımı, yaşam tecrübesi, bilgi ve donanımı var sayacak olursak hangi öğrencinin kimden neyi ne kadar alacağını bilemeyiz.

***

Duyguların gizlenmeden, sınırların içine hapsolmadan dışa aktarımını sağlayabilmek adına birçok okula, kuruma bu anlamda çok fazla iş düşüyor.

***

Bu anlamda şahsım adına “Kütüphane Haftası” çerçevesinde etkinlik düzenleyerek öğrenciler ile bir araya gelmemi sağlayan kurum yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum. Farkındalığınız ile fark yarattığınız için sonsuz sevgi ve saygılarımla başarılarınızın daim olmasını diliyorum.

SON SÖZ

Söyleşime fikirleriyle renk katan, gönlünden geçenleri samimiyetiyle ifade eden tüm öğrencilerin gözlerinden öpüyorum. Çok daha güzel etkinliklerde görüşebilmek dileğiyle sevgiyle kalın...