YAŞAM BOYU İNSANLIK DERSİ

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Kepez Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, “Yaşam Boyu İnsanlık” dersi kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı. Merkezin El Sanatları usta öğreticisi Mukadder Güçlü ve kursiyerlerin temin ettiği tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi olan birine bağışlanması için Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Hilal Gönenç’e teslim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri meslek öğretiminin yanında insanlık dersi ile de ön plana çıktıkları kanıtlandı. Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin usta öğreticisi ve kursiyerleri, halk eğitimi merkezlerinin sadece kurs görülen bir yer değil sosyal sorumluluk projesi sahip olanların da buluşma noktası olduğunu gösteren örnek çalışması tam bir insanlık dersine dönüştü. Engel Tanımayanlar Derneği’ne bağışlanan tekerlekli sandalye, yapılan araştırma sonunda gerçek ihtiyaç sahibini buldu. Sandalye, 26 yaşındaki engelli ablası Runihi Yıldız’ın sandalyesini paylaşan 13 yaşındaki Harun Yıldız’a ‘Bayram Hediyesi’ olarak verildi.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Yıldız Ailesi’nin Kurban Bayramı’nda kapısını Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkçı ile Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Hilal Gönenç çalarak aileyi ziyaret edip hediyeyi teslim etti. Abla kardeş birlikte kullandıkları ve yıpranmış tekerlekli sandalyenin yerine yeni bir sandalyeyi görününce bayram sevinçleri ikiye katlandı. Kendine ait bir tekerlekli sandalyesi olan Harun’un sevinci yüzüne yansırken mutluluktan sevinç gözyaşları döküldü.

DRAM İÇİNDE DRAM

Dram içinde dram yaşayan Yıldız ailesinin öyküsü filmlere konu olacak türden. Oğlunun tekerlekli sandalyeye kavuşmasının sevincini anlatan baba İbrahim Yıldız, gözyaşları içinde teşekkür etti. Uzun yıllar önce Yüksekova’dan terör baskısı nedeniyle Hakkari’ye taşınmak zorunda kaldıklarını belirten Yıldız, “Şuan 26 yaşında olan büyük kızım Runuhi, anasınıfına giderken menenjit nedeniyle felç oldu. 13 yaşındaki oğlum Harun ise doğum esnasında oksijensiz kaldığı için beyin felci oldu. 28 yaşındaki kızım ise çölyak hastası. Çocuklarımın tedavisi için 9 yıl önce malı mülkü satıp Antalya’ya yerleştim” dedi.

TEK GELİR KAYNAĞI BAKIM PARASI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yakın olması ve tedavileri daha rahat yaptırabilmek için Kültür Mahallesi’nde kiralık bir evde tuttuğunu anlatan İbrahim Yıldız, “Tek gelir kaynağımız çocuklarının bakım parası. Allah devletimize zeval vermesin. Daha önce hayırseverler kızıma bir sandalye vermişti. Oğlum ve kızım ikisi ortak kullanıyordu ancak çok yıpranmıştı. Bu sandalye bize tam bir bayram hediyesi ve moral oldu. Sebep olanlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan Yıldız’ın eşi Fecriye Yıldız’ın da boyun fıtığı ve astım tedavisi gördüğü, ailenin engelli olmayan iki kızından biri meslek lisesinde, diğeri ise ilköğretim okulunda eğitimlerini sürdürüyor.

“SOSYAL PROJELERE AĞIRLIK VERİYORUZ”

Yıldız ailesinin bayram sevinci yaşamasına neden olan ‘Yaşam Boyu İnsanlık Dersi’nin mimarlarından Çamlıbel Halk Eğiti Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkçı da, eğitim merkezlerinde meslek öğreniminin yanında sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdiklerini anlattı. Çarkçı, “Biz meslek öğretirken değerlerimizi de öğretiyoruz. Yaptığımız bu son çalışma bunun kanıtıdır. Kursiyerlerimiz ve usta öğretici hocalarımız büyük bir örnek oluşturdu. Yapılan çalışma hedefine ulaştığı içinde bizde çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.