YASAK YOK PİKNİK VAR

İçişleri Bakanlığı’nın kademeli normalleşme 3. Etabına ilişkin yayımladığı genelgeyle birlikte, piknik ve mesire alanlarında mangal yasağı kaldırdı. Kısıtlamasız ilk pazar gününe giren vatandaşlar, erkenden piknik alanlarına koştu.

İçişleri Bakanlığı normalleşme kapsamında yayımladığı genelgeyle birlikte, birçok kısıtlama kaldırılmıştı. Kısıtlamanın kaldırıldığı günlerde vatandaşlar, piknik ve mesire alanlarına akın etti. Mangal yakmanın ve ailecek dışarda vakit geçirmenin keyfini çıkaran vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla mesire alanlarına gitti. İstanbul’dan tatile gelen Haydar kuduz, “İstanbul’da bu tür faaliyetler yeterli değil. Antalya çok şanslı. Herkesin aşısını olmasıyla da bu günler çok daha uzayacak bizler için” şeklinde konuştu.

“KÜLTÜRÜMÜZDE MANGAL VAR”

Vatandaş Uğur, Öztop ise, “Açılma çok iyi oldu. Evlerden kurtulduk. Bizim kültürümüzde mangal var, mangalsız olmaz. Evlerde çok sıkıldık ve bunaldık. Şuan ailemizle daha çok dışarda vakit geçiriyoruz. Bu süreci herkes için çabucak atlatmayı diliyorum. Kısıtlamalar kalktı ama tedbiri elden bırakmamak lazım” dedi.

“KEYFİNİ ÇIKARIYORUZ”

Vatandaşların açılmayla birlikte çok daha rahat nefes aldıklarını belirterek, aşılamayla birlikte bu sürecin daha hızlı ilerleyeceğini belirtti. Vatandaş Tunay koruk, “Çok mutluyuz. Hepimizin psikolojisi bozulmuştu. Özellikle çocuklarımızın. İlerleyen günlerimiz daha güzel olur inşallah. Pazarlarımız açıldı, mutluyuz. Ailemizle piknik yapıp, keyfini çıkarıyoruz” diye konuştu.

“PAZARLARIMIZA KAVUŞTUK”

Pazarların açılmasıyla alışverişlerine ve diğer ihtiyaçlarını görebileceğini vurgulayan Metin Dağdelen, "Kısıtlamaların kalkması hepimiz için çok iyi oldu. Pazarlarımıza kavuştuk. Alışverişe gidebiliyoruz. Ailemizle pikniklerimizi yapabiliyoruz. Bu sürecin böyle gitmesini temenni ediyorum. Devlet büyüklerimize teşekkür ederiz” dedi.

Öğrenci Ada Melisa Canlı ise, “Kısıtlama kalktı, çok mutluyuz. 1 yılı aşkındır evdeydik. Aylardır ilk defa pikniğe geliyoruz. Havalar çok sıcak. Evlere kapanmıştık. Şuan çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.