YASAK AŞK MAĞDURUNA SİLAHLI SALDIRI!

Son dakika... Elmalı Belediyesi’nde çalıştığı dönemde eşinin kendisini belediye başkanı Halil Öztürk ile aldattığını ileri süren Ahmet Tilki, silahlı saldırıya uğradı. Tilki, verdiği ifadesinde, husumetli olduğu Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve boşanma aşamasında olduğu eşi S.T.’nin ailesinden şüphelendiğini belirterek, saldırının bu şahıslar tarafından yapılmış olabileceğini söylediği öğrenildi.

Faruk Çelik, Mahsum ALTAŞ

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk,  geçtiğimiz dönemlerde yaşadığı yasak aşk ile gündeme gelmişti. Şoförü Ahmet Tilki’nin eşi S.T., ile yaşadığı aşkı ortaya çıkan Başkan Öztürk, tepkilerin odağında olmuştu. Bu olaydan sonra Ahmet Tilki, hakkını arayacağını söyleyerek eşinden boşanmak için dava açmıştı. Tilki geçtiğimiz gün evinin bahçesine saklanan 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. 

ÖZTÜRK’TEN ŞÜPHELENİYOR

Elmalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tilki, ameliyata alındı. Olayla ilgili Antalya Jandarma Komutanlığı’ndan 5 kişilik bir ekip, kanlı pusuyu araştırmak için görevlendirildi. Jandarmaya ifade veren Tilki, husumet yaşadığı Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve boşanma aşamasında olduğu eşi S.T.’nin ailesinden şüphelendiğini söyledi.

 

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Elmalı İlçe Belediye Başkanı İYİ Parti'li Halil Öztürk ile eşi Sümeyra Tilki'nin (31) 'yasak aşk' yaşadığını ileri süren Ahmet Tilki (38), “Başkan nikâhımızı kıydı, beni makam şoförü yaptı. Bir süre sonra karımla birlikte olduğunu anladım” diyerek istifa etmişti. Bu arada Halil Öztürk'ün, yasak aşk yaşadığı iddia edilen Sümeyra Tilki'yle buluştuğu anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı. 2 Haziran'da çekilen görüntülerde,buluşma adresine önce Halil Öztürk'ün kendi özel aracıyla geldiği, ardından WhatsApp'tan konum attığı öne sürülen Sümeyra Tilki'nin taksiyle geldiği görülmüştü.

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ile makam şoförü Ahmet Tilki'nin eşi Sümeyra Tilki arasında yasak aşk yaşandığı öne sürülmüştü. İlk eşinden boşanan bir çocuk annesi Sümeyra Tilki ile Ahmet Tilki çiftinin 11 Nisan 2019'daki nikahını seçimi kazanıp Elmalı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Halil Öztürk kıymıştı.

'YAZIŞMALARIN EKRAN KAYDINI ALMIŞTI'

Evli olan Başkan Öztürk, bir süre sonra Ahmet Tilki'yi belediye şirketi Ebton A.Ş. üzerinden işe alarak kendisine makam şoförü yapmıştı. Ahmet Tilki, bir süre sonra açık kalan eşinin telefonundan Başkan Öztürk ile yazışmalarına şahit olmuştu. Telefondaki yazışmaları okuyan ve bunların ekran kaydını alan Ahmet Tilki, 20 Temmuz'da işinden istifa ederek noter aracılığıyla belediyeye tebligat göndermişti.

Tilki dilekçesinde, eşiyle Başkan Halil Öztürk arasında uygunsuz fotoğraf ve yazışmaların olduğunu, Öztürk'ün eşine gönderdiği konumda buluştuklarını, bu durumu adresin çevresindeki kamera kayıtlarından tespit ettiğini belirtmişti. Tilki, eşi ve Belediye Başkanı Öztürk arasında geçtiği iddia edilen yazışmaları sosyal medya hesabından paylaşmıştı

'AKLIMA GELECEK EN SON ŞEYDİ'

Ahmet Tilki, eşi Sümeyra Tilki ile Ekim 2018 gibi tanıştıklarını söyleyip, "Hem sosyal medyadan hem de ilçenin küçük olmasından dolayı birbirimizle tanışma fırsatımız oldu. Tanıştıktan sonra 10 Şubat 2019'da nişanlandık. Nisanda da evlendik" demişti.

Tilki, yaşanan durumun aklına en son gelecek şey olduğunu söyleyip, "Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın. Zor bir durum. Eşimin telefonunda böyle bir şey yakalamak aklıma gelecek en son şeydi. Sabah uyandığımda böyle şeyler görmek, beni yıprattı. Olay 3 Haziran'dan beri devam ediyor. Başkan Halil Öztürk benden her zaman kaçıyordu, konuşmaya yanaşmıyordu" diye konuşmuştu.

'NAMUSUMUZA GÖZ DİKMİŞ'

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk'ün 11 Nisan'da nikahlarını kıydığını hatırlatmıştı ve Ahmet Tilki, "Bizim nikahımızı kıyıp, tebrik etti. Ancak tebriği boşaymış, herhalde namusumuza göz dikmiş" demişti.

'MAKAM ŞOFÖRÜ OLACAKSIN DEDİLER'

Belediyeye iş başvurusu yaptığını ancak makam şoförü olmayı beklemediğini söyleyen Ahmet Tilki, "Belediyeye iş başvurusunda bulundum. İş başvurusu yaptığım esnada İYİ Parti ilçe başkanı da vardı. Onların sayesinde oraya gitmiştim. Sonra bir baktım 'Sen makam şoförü olacaksın' dediler. Bilerek mi gittim, isteyerek mi gittim ben böyle bir şey istemiyordum" demişti.

'RAMAZAN BAYRAMI SONRASI OLAY BAŞIMIZA GELDİ'

Eşiyle arasının iyi olmadığına dikkati çekmiş ve Tilki, "Ramazan ayında ufak tartışmalarımız başlamıştı. Ben niyetliydim, o niyetli değildi. O 'Benim sigara tiryakisi olduğumu bilmiyor musun' diye bağırınca kavga ettik. Evde darp, herhangi bir şey yok, ama onu darp olarak geçirttiler. Ramazan Bayramı'ndan sonra 3 Haziran'dan sonra da bu başımıza geldi. Sabah kalktığımda eşimin telefonunu öyle görünce açıkçası şok oldum. Böyle bir olayı Allah hiç kimseye yaşatmasın, zor bir durum" demişti.