YARIŞMA SERGİSİ ANTALYA HAVALİMANI'NDA AÇILDI

PROF. Dr. Nazmi Koçak'ın yarışma koordinatörlüğü ile gerçekleşen 11. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda dereceye kalan eserler Antalya Havalimanı'nda sergilenmeye başlandı.

2009 yılından beri her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sponsorluğunda düzenlenmekte olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın 'Havalimanı' temalı bu yıl ki yarışmasında dereceye giren eserler, Antalya Havalimanı'nda yolcuların beğenisine sunuldu. Sergi 20 Nisan- 15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İç Hatlar Terminali'nin asma katında ziyaretçilere açık olacak. 11. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'na 61 farklı ülkeden 633 karikatür sanatçısı toplam 1284 eserle katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da seçim işlemi üç aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Turizmi çeşitli boyutları ile incelemek ve tatil amacıyla seyahat eden bireylerin tatilleri döneminde konaklama, ulaştırma, yeme-içme, eğlence, rekreasyon, gezme-görme, müzeler, çevre, turist-yerli ilişkileri gibi yaşanan deneyimlerin değerlendirilmesi amacıyla yapılan yarışmaya iki kategoride eserler kabul edildi. Yetişkinler Kategorisini 17 ve daha yukarı yaşlardaki karikatürcüler, Gençler Kategorisini ise 16 ve altındaki yaşlardaki karikatürcüler oluşturdu. Her yıl düzenlenen yarışmaya, amatör ve profesyonel dünyadaki bütün karikatür sanatçıları katılabiliyor.

DHA