YARDIM KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yangınının yaşandığı Manavgat’ta yaraların sarılması amacıyla “Manavgat İyilik Hareketi” öncülüğünde Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ve Haluk Levent konser verdi. Manavgatlılar tarafından büyük ilgi gören konserden elde edilecek gelirler ile AHBAP platformu aracılığıyla Manavgat’ta yangından zarar gören 420 az hasarlı yapının tadilatı yapılacak.

 

Geçtiğimiz temmuz ayında Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşanan büyük orman yangınından sonra yaralar sarılmaya devam ediliyor. Bölgenin ekosisteminin tekrar canlandırılması, hasarın giderilmesi ve bölge halkının eski yaşantısına kavuşması için elini taşın altına koyan yardımseverler, bu kez Manavgat için bir araya geldi. Manavgat’taki az hasarlı 420 yapının tadilatının yapılması ve bölge sakinlerinin eski yaşantısına kavuşabilmesi için Manavgat Belediyesi, AHBAP platformu ve yardım faaliyetleriyle tanınan gönüllülerin katılımıyla oluşan “Manavgat İyilik Hareketi” dev bir konser için el ele verdi. Manavgat Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen konserde, Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu tarihinde ilk kez bir solist ile aynı sahneyi paylaşarak Haluk Levent ile cumhuriyet marşlarını seslendirdi. Müzikseverlerin yoğun katılım gösterdiği konsere Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in yanı sıra kamuoyunda gönüllülük faaliyetleriyle tanınan Neşe Gönül, Feryal Gülman, Monik İpekel, Reyhan İpekel, Gonca Karakaş, Saffet Emre Tonguç ve Serda Büyükkoyuncu gibi isimler katılım gösterdi.

“ONLARIN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK”

Yardım amaçlı düzenlenen konserde Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile birlikte sahne alan Haluk Levent, cumhuriyet marşlarını müzikseverlerin beğenisine sundu. Dinleyenlerin kulaklarının pasının silindiği konserde konuşan ünlü şarkıcı Haluk Levent, Manavgat’ta olduğu için çok duygulu olduğunu belirterek, Manavgat’ın iki ay öncesine kadar bir cehennem ateşinde kavrulduğunu ve kendilerinin ağladığını söyledi. Şu anda Manavgat’ın yaralarını sarmak için buraya geldiklerini ve şarkılar söylediklerini sözlerine ekleyen Levent, “Ben daha duygularımı nasıl ifade edeyim. Bugün çok ayrı bir gece” diyerek Manavgatlı afetzedeler için, “Onların yanında olmaya çalıştık. Başkanımız ve kaymakamımız ile birlikte yerler tespit ettik ve AHBAP’lar olarak elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmaları da sosyal medya hesaplarından ilettik. Kimin yardım için gönderdiği paralar varsa hepsini bütün yangın ve afet bölgelerine dağıttık Manavgat’ta yaptığımız gibi. Daha da çalışmalarımız sürecek. Manavgat’ta AHBAP’lar sahada. Hem belediye hem de kaymakamlık ile iş birliği içerisinde çalışıyorlar. Bundan sonrası içinde burada olacağız” ifadelerini kullandı.

“MUTLAKA BUNLARI UNUTACAĞIZ"

Haluk Levent’in davetiyle birlikte gönüllülük faaliyetleriyle tanınan Neşe Gönül, Feryal Gülman, Monik İpekel, Reyhan İpekel, Gonca Karakaş, Saffet Emre Tonguç ve Serda Büyükkoyuncu ile birlikte sahneye çıkan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen gecenin anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. İnsanların hayatında umutsuzluğa kapıldığı anların olabildiğine vurgu yapan Sözen, Manavgat’ın da böyle bir umutsuzluğa kapıldığı süreç yaşadığına dikkat çekti. Bu sürecin atlatılmasındaki en büyük desteği ülke insanından gördüklerini ifade eden Sözen, “Türkiye’nin o güzel kalpli, güzel yürekli insanlarının, dost elleriyle bu yaralarımızı sarmaya başladık ve yeniden geleceğe dair umutla yolumuza devam etmeye gayret ediyoruz. Mutlaka bunları unutacağız. Bugün de bu olumsuzlukları unutmamamıza vesile olan yeniden yine başlamamızı bize hatırlatan çok çok güzel bir akşam. Bu güzel ülke insanımızın yanımızda olduğu gibi değerli dostum Haluk kardeşim bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Dostlarda bizi yalnız bırakmadı. Monika Anne ile değerli arkadaşlarımla kıymetli ekibiyle bizi yalnız bırakmadı. Manavgat halkı adına onlara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE AKTARILACAK”

Konser öncesi yapılanlar hakkında önemli notlar paylaşan gönüllü yardımseverlerden Neşe Gönül ise Manavgat yangınıyla birlikte gönüllülerle beraber bir ‘iyilik hareketi’ olarak başladıklarını belirtti. Feryal Gülman, Monik İpekel, Reyhan İpekel, Gonca Karakaş, Saffet Emre Tonguç, Serda Büyükkoyuncu ve Gülşah Alkoçlar ile böyle bir oluşuma destek vermek istediklerini sözlerine ekleyen Gönül, “Ne yapabiliriz dedikten sonra bir Side gezisi ve konser planladık. Gerçekten her şey çok güzel gitti. İnşallah amacına ulaşacak. Bu projeden elde edilen gelir tamamen Manavgat’taki yangında zarar gören ihtiyaç sahibi ailelere aktarılacak. Manavgat Belediye başkanımız da sağ olsun, bize sponsor oldu. Miramare Otelleri olarak biz de konaklama sponsoruyuz. Çok güzel bir gurur yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Anlamlı gecede sahneyi paylaşan Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ve Haluk Levent’in İzmir Marşı’nı seslendirmesinin ardından büyük bir coşkuyla devam eden konser, Haluk Levent’in sahneye davet etmesiyle Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e plaket takdimi ve yardımseverlere ise çiçek hediyesi sonrasında son buldu.