YARDIM ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU

Kepez Varsak’ta oğluyla birlikte hayat mücadelesi veren Sibel B., yaşadıklarını Lider Gazete aracılığıyla tüm Türkiye’ye duyurmuştu. Genç kadının yardım çağrısı, Kepez Kaymakamlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı sosyal hizmetler tarafından karşılık buldu.

Hayat mücadelesine, daha minik oğluna 5 aylık hamileyken  uyuşturucu bağımlısı eşi tarafından yarı yolda bırakılarak başlayan 31 yaşındaki Sibel B., bir darbe de ailesi tarafından aldığını açıklayarak Lider Gazete aracılığıyla yetkililerden yardım istemişti. Esas mesleği kuaförlük olan 31 yaşındaki Sibel B., hamileyken eşi tarafından terk edildiğini ve ardından da ailesi tarafından istenmediğini belirterek, uyuşturucu bağımlısı saplantılı kocası tarafından şiddet gördüğünü ve kocasının boğazına bıçak dayadığını dile getirmişti. Sibel B., tüm bu olumsuzluklara karşı hayatını devam ettirebilmek ve oğlunu topluma karşı iyi bir birey olarak yetiştirmek için, Lider Gazete aracılığıyla yetkililere seslenmişti. Kepez Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, genç annenin sesini duydu. Kepez Kaymakamlığı yetkilileri yardım etmek için Sibel B.’nin oğluyla yaşam mücadelesi verdiği eve gittiği bildirildi.

“NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN”

Sibel B. uyuşturucu bağımlısı saplantılı kocası tarafından şiddet gördüğünü de belirterek, kocasının boğazına bıçak dayadığını ve hukuksal süreci de başlattığını ancak saplantılı kocasının peşini bırakmadığını ve güvende olmadığını bildirmişti. Eşinin yarı yolda bırakmasının ardından bir darbe de annesinden aldığını belirten mağdur kadın, “Hamileyken eşim beni yarı yolda bıraktı. Çocuğuma tek başıma sahip çıktım. Annem, ikinci evliliğini yaptıktan sonra bir kardeşim daha oldu. Biz 4 dört kardeşiz ama çok ayrımcılık yapıyor. Annem bana sahip çıksaydı böyle bilmediğim insanlardan yardım istemezdim. Ben böyle biri değildim ama bu duruma getirdiler. Annem bana hiçbir eşyamı almaya fırsat vermeden ‘ne haliniz varsa görün’ dedi” diye açıklamalarda bulunmuştu.

UMUTLANDIRAN TELEFON

Mağdur kadının yardım talebi karşılık buldu. Kepez Kaymakamlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı sosyal hizmetler Sibel B.’nin yardım çağrısına karşı harekete geçti. Her iki kurum da genç kadın ile iletişime geçerek, yardımda bulunacaklarını belirtti.