YARAMIZ DERİN ACIMIZ BÜYÜK

“Ben tek kişiyim ne yapabilirim ki” dedi bir dünya dolusu insan, film seyreder gibi seyretti olan biteni. Soykırımı, katliamı, bombaları izlerken alıştı, sıradanlaştı ölüm haberlerine…

***

İslam Birliği Teşkilatı'ydı tek ümidimiz, ne birlik olabildi, ne de teşkilat 8 milyardan fazla Müslüman. Bence Müslümanların biraz konfor alanlarından çıkıp gaflet uykusundan uyanıp, biraz direnmeyi, direnişçi olmayı bilmesi lazım, aynı Gazze’nin çocukları gibi!

***

Bu işler sırayla, onların başına gelen ne malum bizim başımıza gelmeyecek! Osmanlı İmparatorluğu kıtalar büyüklüğündeydi, bölüne bölüne bu kadar kaldık! Aslında onlar hepimizi koruyorlar bütün Müslümanları ama biz bu bilinçte değiliz, ne yazık ki!

***

Bugüne kadar izlediğimiz insan hakları, çocuk hakları yalan mıydı? Tonlarca yardım limanlarda bekliyor, ancak Mısır’a kadar ulaşıyor. Refah sınır kapısından bir haber bile yok sosyal medyada!

AİHM, UNİCEF, BM, İslam Birliği Teşkilatı ve dünyadaki bütün sosyal yardım kuruluşları 43 gündür nerde ve ne yapıyor Allah aşkına, bu zulme dur diyebiliyorlar mı?

***

Evet boykota bilinçli bir şekilde devam edeceğiz, yerli mallarını öğreneceğiz, tüketeceğiz! O en çok sevdiğimiz kahvelerden kolalardan, burgerlerden yiyeceklerden bedava bile verseler almayacağız!

***

Yok deterjanmış yok markaymış, giyim-kuşam dekorasyon demeyi bırakıp Allah rızası için vazgeçeceğiz! Zafer ne zaman gelir bilinmez, Allah bilir! Ama biz hak ile batıl arasında nerede duruyoruz ona bakacağız!

***

Neden Filistin biliyor musunuz, çünkü İslam’ın kalbi-özü temeli, ilk kıblemiz, en değerlimiz de ondan! Çok büyüksün sen Gazze, çok büyük, bizi özgürleştirdiğin için, güya biz seni özgürleştirecektik…

***

Keşke sizde olan imanın çeyreği bizde olsa! Onlar şehit oluyor, bizler şahit! Ne mutlu onlara, eyvahlar olsun bizlere! Bu savaş; iman ile inkarın savaşı, safımızı belli edeceğiz, kıyama duracağız duayla, boykotla istikametimizi belli edeceğiz!

***

Allah’ım, ümmeti Muhammed’e dirlik ver birlik ver, kardeşlik dayanışma yardımlaşma ver! Allah’ım, ümmeti Muhammed’e rahmet eyle, mağfiret eyle, bir araya getir, yekvücut eyle!

***

Allah’ım, Ümmeti Muhammed’e yardım eyle, zaferler nasip et. Allah’ım imanımız varken, imkanımız varken, gücümüz yerindeyken bu gücü Hakk için hak yolunda son nefesimize kadar emrine uygun yaşamayı öğret bizlere, amin, velhamdülillahi Rabbil alemin!

Muhsine bir kul…