Yanlış seçim

İstanbulspor maçının ilk yarısında yokları oynayan, yapılan değişikliklerle maçtaki etkisini artıran Antalyaspor’un, Sivasspor karşısına da aynı kadroyla çıkmış olması ne büyük handikap olarak göze çarptı.

Benim için artık klasikleşmiş bir ifadeyi yineleyeceğim: Fredy, sakat ya da cezalı değilse bu takımda ilk 11 oynar.

Naldo’nun gönderilmesinin ardından sezon boyunca yaşanan savunma zafiyetine orta saha direncini de düşürünce henüz 22 dakikada skor 2-0 Antalyaspor aleyhine oldu. Tıpkı İstanbulspor’un her geldiğinde gol bulması gibi Sivasspor da maçın 4’te 1’i tamamlanmışken büyük ölçüde 3 puanın sahibi oldu.

2-0’dan sonra Sivasspor’un frene basmasıyla birlikte rakip kalede etkili olan Antalyaspor, özellikle Larsson’un iştahlı oyunu ve Haji Wright’ın kalitesiyle maça ortak olmak istese de ilk 45 dakika boyunca aradığı ve kendisini maça ortak edebilecek golü bulamadı.

İkinci yarıya dikkat çeken hamlelerle başlayan Nuri Şahin, 3 değişiklik birden yaparken, Fredy’yi yine düşünmedi. Orta sahada Ufuk Akyol’un yerine İstanbulspor maçında rakibe gol hediye eden Erdal Rakip’i sahaya sürmesi ayrıca şaşırtıcı bir durum oldu.

Her ne kadar ikinci yarının başında Larsson ile gelen golle umutlar yeşerse de Antalyaspor’un birkaç futbolcu dışında kafa olarak bu maça yeterince hazırlanamadığı net bir şekilde ortaya çıktı.

Çok kritik maçta kazanan Sivasspor oldu ve artık büyük ölçüde düşme korkusunu da atlattı. Antalyaspor ise ligden çekilen takımlardan gelecek hükmen galibiyetlerle ilgili olarak dezavantajını da düşünürsek ciddi anlamda endişe duymaya devam edecek.