3 YANLIŞ, 1 DOĞRUYU SİLİYOR

Antalya’da son 15 gündür enteresan işler oluyor. Özellikle yangın felaketi ile başlayan siyasi algı operasyonları yerini ilginç kavga ve tartışmalara bıraktı. Öyle yanlış işlere tanık olduk ki,  tek tek saymaya kalksam sayabileceğim o kadar yanlış var ki.

Tabandan tavanına kadar yapılan yanlışlarda, hiç kimse ‘masum’ değil. Milletvekilinden belediye başkanına kadar. Aslında bunları hala konuşacak zaman değil ama maalesef yapılan açıklamalar bir birini izleyen kavgaları peşinden getirdi. Tabi kavgalar kirli çamaşırları ortaya döktürdü.

Eski defterleri açıp okumak, yanlışlara yeni bir yanlış ekleme anlamına gelir. Bunun şehre katkısı var mı yok mu tartışılır. Evet, son günlerde orman yangının ortaya çıkardığı acılar üzerinden kaos çıkarmaya çalışanların cinnet haliyle suçlu araması çok can sıktı. Bu da yaydan çıkmış ok gibi geri dönüşü olmayan iddiaları ve açıklamaları peş peşe getirdi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın yangınlar sırasında göz göre göre 33 helikopteri 3 helikopter olarak göstermesi ve kahkaha atması tartışmanın fitilini ateşledi. Tabii Budak, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ‘Koordinasyon Toplantıları’na alınmadığını iddia etti. Bu açıklamayı Böcek’in sosyal medya paylaşımı ve toplantı fotoğrafları çürüttü.

Ardından da Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in aynı toplantılara davet edilmediğini ileri sürdü Çetin Osman Budak. Ama Sözen’in kendisinin bilerek gelmediği ortaya çıktı. Budak’ın peş peşe açıklamaları dikkatleri Böcek ve Sözen üzerine çekti. Hal böyle olunca herkes bir birinin açığını aramaya başladı.

Önce Şükrü Sözen’in, Manavgat’ı bırakıp Kalemler Mahallesi’ndeki villasını yangından koruduğu iddiası görüntülerle yayınlandı. Türkiye’ye bomba gibi düşen bu olayın yankısı ve tartışması hala devam ediyor. Buna en iyi kararı bölge halkı verecektir.

Bu olay devam ederken bizim gazetede dün Böcek ve ekibinin Oscar’lık senaryoları gündeme getirildi. Resmen asparagasa başvurup duygu sömürüsü yapmış Büyükşehir’in TV ekibi çalışanları.

Eee ne de olsa ‘İmam cemaat’ meselesi. Böcek, havada helikopterler varken ‘Yanıyoruz. Helikopter gönderin uçak gönderin’ diye algı yaparsa ekibi de böyle senaryolar yazar.

“Yangın bitti ama kavga bitmedi” demiştim. Dediğimde de haklı çıktım. Sözen’in eviyle ilgili sert açıklamalarına kontra cevap AK Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Doğan Balakan’dan geldi.

Hani eski defterler kirli çamaşırların deşildiğini yukarıda anlatmaya çalışmıştım aynen öyle oldu. Ve Balakan defterin sayfalarına geriye doğru çevirip, “Alkollü araç kullanmaktan 6 ay ehliyetine el konulan Manavgat’ın CHP’li Belediye Bşk. Şükrü Sözen ehliyeti olmadığı dönemde hem motosiklet ile Cumhuriyet Bayramı kortejine katılmış hem de İzmir’e yardım götüren TIR’ı kullanmış” açıklamasını fotoğrafları ile ortaya koydu.

Bu kavga bitecek gibi görünmüyor. Ama benim aklımın almadığı bir başkanın böyle bir durumu varken Antalya Emniyet Müdürlüğü nasıl bir işlem yaptı veya yapacak çok merak ediyorum!

İşte böyle sevgili dostlar. Yangın bölgesinde adı geçen siyasilerin yaptığı ne kadar doğru iş varsa bu yanlışlar onları alıp götürmüşe benziyor. Hani  “Boğaz dokuz boğumdur” diye bir atasözü vardır ya, işte yapacağın ve söyleyeceğin sözü ölçüp bitip öyle söyleyip öyle adım atacaksın.

KEPEZ’DEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Kepez Belediyesi peş peşe örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğmuş yangınlarında canla başla çalışıp dertlere derman oldular. Takım kaptanı Başkan Hakan Tütüncü olunca yapılan işlerde örnek çalışma oluyor. Her konuyu kendilerine ‘Halka hizmet Hak’a hizmet’ olarak gördükleri için.

İşte son örnek çalışmalardan biride Manavgat’ta görev yapan Mobil Sağlık Merkezi ekipleri, şenre döner dönmez ayaklarının tozuyla Covid-19 aşı kampanyasına destek verdi. Sağlık ekipleri, aşılama çalışmasının ilk gününde belediye personeli ve vatandaşlar olmak üzere toplam 210 kişiye tercihleri doğrultusunda Sinovac ve Biontech aşısı yaptı.

Kampanyanın ilk gününde aşılama çalışmaları Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, Erenköy Mahalle Muhtarlığı Ünsal Mahallesi Muhtarlığı olmak üzere 3noktada gerçekleştirildi.

Bugün ise Mehmet Akif Ersoy muhtarlık önü, 14 Ağustos Cumartesi Varsak Aktoprak muhtarlık önü, 15 Ağustos Pazar Hüsnü Karakaş Mahallesi muhtarlık önü, 16 Ağustos Pazartesi Yeni Emek Çelebi Sultan Mehmet Cami önünde 20.00 ile 23.00 saatleri arasında yapılacak.

Helal olsun size. Bu millet için elinizi bırakın taşın altına gövdenizi koyuyorsunuz. Bu her babayiğidin harcı değil.

BIKKINLIK GETİRDİ BU İŞ

Oldum olası bu sosyal medya işinden hazmetmiyorum. Çünkü acayip bir mecra oldu. Kural tanımaz, yasa tanımaz, ruh haliyle burayı kötüye kullanmaya çalışanlarla dolu. Yalan, iftira, algı, tezvirat, kin, öfke, nefret, linç kültürü, kendinden olmayana hayat hakkı tanımamak.

Hakaretler, çılgınlıklar, görgüsüzlükler ve ipe sapa gelmez paylaşımlar, insanı çileden çıkarıyor. Memleketi sosyal medyadan yönetmeye çalışanlar, ayar vermeye çalışanlar. Bot hesaplar, fake hesaplar, sanatçı kılıklı provokatörler. Daha neler neler…

Ne ararsan hepsi var. Ya bu ülke buradan yönetilseydi, ülke bir günde batardı sanırım öyle değil mi? Ama kaldı. Çünkü, bunlar için yolu sonu göründü. Köprüden önce ya son çıkıştılar ya da tünele girmek üzereler. Sanırım TBMM açılınca “Bu iş buraya kadar” denilecek gibi.