YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ SİZİ GİDİ HAİNLER SİZİ

Antalya’da ne RANT tartışmaları biter ne de bunun KAVGASI! Birileri yapar, birileri bozar, birileri kazanır, birileri yazar! Hepsi kazanır bir tek kaybeden YAZAR takımı olur.

Vallahi 43 yıldır bu mesleği yaparım yani yazar-çizer takımında yer alırım, birilerini yağlarsak en iyisi biz oluruz. Yere göğe sığdırılamayız.

Yok, bunun tam aksini yapar hatalı gördüklerimizi yazar ve eleştirirsek ya YANLIŞ ANLADIĞIMIZ söylenir ya da HAİN DAMGASI alnımıza yapıştırılır.


Buraya kadar olanı okuyanlarınız “BU HAİNLİK” mevzusu ve “YANLIŞ ANLAŞILMA” meselesinin nereden kaynaklandığı merak edebilir. Tek tek açıklayacağım.

Bu mevzuya nereden geldik, ne oldu, kim ne dedi anlatacağım. Sonrasında kim YANLIŞ ANLAMIŞ kim HAİN hep birlikte göreceğiz ve ona göre değerlendireceğiz.

Hepinizin malumu eski Real AVM ve Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin (eski Toptancı Hali) yer aldığı 43 dönümlük alanda yapılan İMAR PLANI TADİLATI yapıldı.

İşte tartışma buradan başladı. İlk başlarda kimse ne olup bittiğini bilmiyor adeta herkse AFYON YUTTURULMUŞ gibi sessiz sedasız TADİLAT Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi meclislerinden geçmiş. Tıpkı birçok plan tadilatında olduğu gibi.

Hadi koca ANTALYA’YA AFYON YUTTURULDU! Peki, her defasında KÜL bile yutmayan ŞEHİR PLANCILARI ODASI’na ne oldu? İşte işin püf noktası ve esbap-ı mucibesi burada!

Dünya şehrinin İSTEMEZÜKÇÜSÜ bu meslek kuruluşu 50 yıllık sorunun çözüldüğü KIRCAMİ İMAR PLANI’nı mahkeme kararıyla durdurmadı mı? Evet.

Peki, bu başvuruların altında kimin imzası vardı? Antalya Şehir Plancıları Odası Başkanı FUNDA YÖRÜK. Yaptığı suç mu? Değil. Peki ne? ETİK ve DOĞRU DEĞİL!


Her defasında İSTEMEZÜKÇÜ zihniyet ile PLAN TADİLATLARINA itiraz edeceksiniz, sonrada şehrin kalbine HANÇER gibi saplanacak TADİLATI yapıp imzalayacaksınız!

Hani yaptığınız TADİLAT toplumun her kesiminde KIRCAMİ İMAR PLANI gibi kabul görse kimsenin GIKI çıkmayacak. Ama teknik ekipler inceledikçe altından ÇAPANOĞLU çıkıyor.

Buna da TMMOB ve Antalya İKK Üyesi olan Antalya Mimarlar Odası ve onun Başkanı HASAN ÇERÇİLER itiraz ediyor. AFYON yutturulan ANTALYALILAR adına!

Plan tadilatı ÇERÇİLER’in itirazı ile KAMUOYUNUN önüne ÇARŞAF ÇARŞAF serildi. Hiçbir şeyin GİZLİ KALAMAYACAĞI gibi!

Paylaşılan bilgiler doğrultusunda buradaki PLAN TADİLATINDA yapılan hataları bizde aklımızın erdiği dilimizin döndüğü kadarıyla kamuoyuna aktardık.

Hatalı ve yanlış denilen bilgilerin bazıları, “Özel Kreş Alanı, kamuya ayrılan Yeşil Alan, park alanın altının AVM Ota Parkı yapılması M1 kodlaması, Kültür Merkezi Alanının Ticari Alana dönüştürülmesi” banlardı. Eksiği var fazlası yok.

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. ETİK değerleri unutan TMMOB Antalya İK bile Funda Yörük’ü savunur nitelikte açıklama yaptı. Eyvallah! Üyesi tabi ki koruyup kollayacak.

Ancak unutulan bir şey var ki MİLLET APTAL DEĞİL! Afyon yuttursanız bile TAVŞAN GÖZÜNÜ AÇTI. Birileri çıkıp “KRAL ÇIPLAK” deyince darılıp gücenmeyeceksiniz.

Buraya kadar yaşananları anlatmaya çalıştım. Şimdi de açıklamalara, yazılıp-çizilenlere içerleyen ŞEHİR PLANCILARI ODASI’nın açıklamasına kulak verelim. Bilgisayar ekranı ile 5-6 sayfalık bir açıklamaya. Oda açıklama yapıyor ama altında imza yok. Başkanı ise FUNDA YÖRÜK. Yani tartışılan İMAR PLANI TADİLATININ baş mimarı, tartışmaların baş KAHRAMANI!     


Neyse. Açıklamayı baz alalım ve satır aralarını okuduğum kadarıyla aktarmaya çalışayım. Efendim planda imzası bulunun Oda Başkanları tartışmaların odağına çekildiği için açıklama yapma gereği hissetmişler!

Babababa bakkkkk! Yahu eleştirilen hem FUNDA YÖRÜK, hem ODA hem de TMMOB. Ya herkes kendi cephesinden açıklama yapsın ya da FUNDA HANIM 5-6 sayfalık metnin altına kendi İMZASINI atma CESARETİ göstersin!

Yine neyse diyelim ve bakalım. Kent yararına olmayan ve hatalı gördükleri planlara itiraz ettiklerini ve yargı yoluna gittiklerini söylüyor ODA YÖNETİMİ! Hımmm. Onlara göre bu HANÇER PLANI mis gibi olmuş demek ki. Vaybeee!

Eski Real AVM alanındaki PLAN TADİLATI tartışmaları KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ve altında hem siyasi hem de çıkarlar varmış. Birilerinin planlarına açılan davalar ile bilinçaltı hesaplaşma olarak görmüşler tartışmaları. Vallahi benim öyle bir derdim yok.

Yetmedi, ATSO’da yapılan tartışmaya da, “Hiçbir eğitim almamış, planlama bilgisi bulunmayan kişilerce kent gündemi tartışmaları Kurumsal ortamlarda yapılmamalıdır” ifadeleri ile göndereme yapmışlar açıklamada.

Yahu asıl böyle konulardın tartışılması gereken yerler ATSO gibi kurumlardır. Onların içinde de bu işlerden anlayan MİMAR-MÜHENDİS üyeleri var. Yaranız yoksa gocunmamanız lazım gelir!

Diyorlar ki, Haşim İşçan Kültür Merkezi alanının KÜLTÜR ALANI olarak kalması TİCARİ ALAN olmaması gerektiğini PLAN MÜELLİFİ yani Başkanları tarafından istenmesine rağmen belediye meclislerinde TAM AKSİ yapılmış!

Yav arkadaş. Anladık bizim bilgisiz ve eğitimsiz olduğumuzu söylüyorsunuz da madem siz bilgiliydiniz NİYE YARGIYA BAŞVURUP İPTAL İSTEMEDİNİZ? Ama yok. Sizin amacınız başka öyle değil mi? Başkanınızı koruma adına RÜZGAR GÜLÜ gibi davranmak!



Bugünden tezi yok FUNDA YÖRÜK bu plandan İMZASINI ÇEKMELİ. Çünkü müellifin dediğinin dışında bir iş yapıldı ise plan TOPAL ÖRDEK misali hatalı olmuş demektir.

Yarından tezi yok FUNDA YÖRÜK altına göğsünü gere gere imza atarak ŞEHİR PLANCILARI ODASI Başkanı olarak derhal KENDİ PLANINADA DAVA AÇMALIDIR! Öyle topu bir BELEDİYELERE bir ATSO’ya atmakla maçı kurtaramazsınız!

Şehrin kalbine HANÇER GİBİ SAPLANACAK bu planı ve buraya yapılacak yapıları geçmişte çok kavgası verilen çirkinlik abidesi gibi duran MARK ANTALYA AVM’yi örnek göstermek ucuz bir savunmadır.

Eğer yanlış anlamıyorsam ki CAHİLLİĞİME verin! Bu alana yapılacak binalar ile ulaşım yoğunluğunun artmasının teknik bir gerekçesi oluşturmayacakmış. YEMİN EDİN!

Yaşaması düşünülen nüfus için mevzuat standartlarına uyulduğunu belirtiyor ŞEHİR PLANCILARI ODASI! Bir tek onlar haklı herkes ZIRCAHİL!

Son olarak ta, yapılan eleştirileri yakışıksız bulup kınadıklarını, kent için olan tartışmaların kurumsal etik değerlendirmeler çerçevesinde olmasını gerektiğini temenni etmişler. Eğer etik değerler çiğneniyorsa önce kendinize bir bakın. Hemen yanı başınıza. Eğer yapılan tartışmaları YAKIŞIKSIZ buluyorsanız demek ki doğru yoldayız. Eğer bir eleştiri(içinde hakaret yoksa) muhatabı tarafından beğenilmiyorsa YAKIŞIKSIZ kabul ediliyorsa eleştiriler kısmen bile olsa doğru demektir. Öyle herkesi yanlış anlamakla ve hainlikle suçlamak, her sıkışıldığında bir liman aramak yerine cesaret gösterip kendileri meydana çıkmalıdır konun ilk muhatabı. Dip not; Bu konuya muhalefet eden ve EĞİTİMLİ olan birileri çıkıp 5-6 sayfalık metinde yer alan teknik konulara cevap verirlerse bu köşe onlara da açık olacaktır.