YANGINDAN GERİYE KALANLARLA YAPTI! ANTALYA MANZARALI KLİP ÇEKTİ

Antalyalı geri dönüşüm sanatçısı Adnan Ceylan'ın, Türkiye'nin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen Manavgat yangınında zarar gören ağaçlardan elde ettiği odun ve tahta parçalarıyla yaptığı at heykeline, Konyaaltı Seyir Terası üzerinde video klip çekildi. Ceylan, 'Manavgat' adını verdiği atın 4,5 metre yüksekliğinde, 250 kilo ağırlığında, şaha kalkmış aygır görünümünde olduğunu ve doğanın uyanışını temsil ettiğini söyledi.

Önceki yıllarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Atıktan Sanata' başlıklı sergiye 6 heykeliyle katılan, iş insanları Rahmi Koç'un evi için kartal, Ali Koç'un ofisine de at heykeli yapan Antalyalı sanatçı Adnan Ceylan, Manavgat yangı sonrası doğanın yeniden uyanışını anlatmak için yangın alanından topladığı odun parçalarını kullanarak at heykeli yaptı. 4,5 metre yüksekliğinde, 250 kilo ağırlığında, şaha kalkmış aygır görünümündeki 'Manavgat' adlı at heykeli için klip çekildi. Çekimler, Konyaaltı Seyir Terası üzerinde Beydağları manzarası eşliğinde yapıldı.

Heykeli çelik levha üzerine oturtan ve vinç yardımıyla nakliyesini sağlayan Ceylan, eseriyle gurur duyduğunu söyledi. Yapımında şarkıcı Ege olmak üzere birçok gönüllünün de yardım ettiği heykel, doğanın uyanışını simgeliyor.

At heykeli, ilk olarak 24 Eylül'de İstanbul'da başlayan 'ileri geri dönüşüm heykel sergisinde' sergilenmişti.

DHA