YANGINDA 25 HEKTAR MAKİLİK ZARAR GÖRDÜ
Antalya’nın Kaş ilçesinde dün iki noktada çıkan makilik yangını tamamen söndürüldü. Yangında yaklaşık 25 hektar alan zarar gördü.

Antalya’nın Kaş ilçesinde dün iki noktada çıkan makilik yangını tamamen söndürüldü. Yangında yaklaşık 25 hektar alan zarar gördü.
Kaş'ta ilk yangın, dün ilçeye bağlı Yeşilköy Mahallesi'ndeki Hayıtlı Mevkisi'nin üstündeki alanda saat 12.00'de başladı. Elektrik tellerindeki kısa devre veya bölgede çalışma yapan bir ekibin kaynak yaparken kıvılcım sıçramasından çıktığı tahmin edilen yangın, bölgede 70 km hızla esen rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Yangına Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 3 helikopter, Kaş, Finike, Kumluca ve Muğla'nın Seydikemer ve Fethiye orman işletme müdürlüklerine ait 15 arazöz, su tankerleri, 4 itfaiye aracı ve ekiplerce müdahale edildi. Şiddetli rüzgar dolayısıyla yayılan yoğun duman nedeniyle havadan müdahalede zorluklar yaşandı. Yangın, saat 17.00 sıralarında kontrol altına alınıp alanda soğutma çalışması yapıldı.
Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi Doğular Mevkisi'ndeki anızlık alanda çıkan yangın ise kısa sürede söndürüldü. Buradaki yangında 2 dekar anız alanı yandı.
Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Yeşilköy Mahallesi'nde çıkan yangında 25 hektar zeytinlik, makilik ve çalılık alan zarar gördü. Yanan alanların yarısı zeytinlik. Yarısı makilik ve çalılık. Yanan bölgede orman alanı yok. Tamamiyle özel şahıslara ait araziler ve 2-B kapsamındaki alanlar. Bölgede yoğun konut vardı. Hiçbir konut zarar görmedi. Bölgede hala saatteki hızı 70 kilometre olan rüzgar var. Ekipler bekliyor" dedi.
DHA
Akdeniz’in en büyük turizm merkezinin dünyaya açılan kapısı Antalya Havalimanı, terminal ve hava tarafı kapasitesini genişleterek yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesi ile sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi yenilendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 17 Nisan Perşembe günü Antalya’da havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 17 Nisan Perşembe günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya’da çocuklarla bir araya gelerek, hasret giderdi.
Antalya Bölge Liman Başkanlığı görevini yürüten Muhammet Alper Keçeli, görevinden ayrıldı. Keçeli’nin yerine Göcek Liman Başkanı V. Mustafa Ergüven atandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 16 Nisan Çarşamba günü Antalya’nın hava durumu az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya’nın simge yapılarından olan Saat Kulesi’nin sürekli durması ve bir türlü doğru zamanı göstermemesi tepkilere neden oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 15 Nisan Salı günü Antalya’nın hava durumu açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sokak çağrılarına sert tepki gösterdi. Çelik, bu çağrıların asıl amacının İstanbul’daki yolsuzluk sürecini örtbas etmek olduğunu ileri sürdü.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz