YANGIN SINAVI

28 Temmuz’da Manavgat’ta başlayan orman yangını Akseki, Gündoğmuş, Alanya ilçelerine de sıçradı. 10 gün boyunca verilen mücadele sonucunda yangın kontrol altına alındı.

***

Dün de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının tamamen söndürüldüğünü belirtti. Geriye giden canlar ve hasarlar kaldı. Bununla birlikte siyasetin kirli yüzünü bir kez daha gördük.

***

Ormancılar, belediyeler, AFAD, Kızılay, gönüllü ekipler, UMKE ve devletin neredeyse her kademesi mücadele verdi. Yine de birileri çıkıp verilen mücadeleyi baltalamaya çalıştı.

***

Yangınla mücadelenin en yoğun yaşandığı dönemde bazı kesimler mücadele veren ekiplerin motivasyonunu düşürmek için elinden geleni yaptı. Bütün bunlara rağmen bu büyük sınavdan başarılı çıkmayı başardık.

***

10 gün süren yangınlarda 60 bin hektar alan yok oldu. Birçok mahalle tahliye edildi. Evler yandı, canlılar telef oldu. Bir savaş içindeydi Antalya!

***

Bu savaşın en başında bile Manavgatlılar, Aksekililer ve Gündoğmuşlu hemşehrililer devletin sıcak elini hissetti.

***

BAKANLAR SAHADA

Manavgat’ta başlayan yangından 1 saat sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yangın bölgesine geldi.

***

Bakanlar, ilk andan itibaren koordineyi sağlayıp çalışmaları yakından takip etti. Bakanların bölgeye gelmesi mücadele eden ekipleri de motive etti.

***

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri bakanı Süleyman Soylu da afet bölgesine geldi. Özellikle bakanların gün içerisinde yaptığı açıklamalar ışığında tüm kamuoyu bilgilendiriliyordu.

***

Süreç oldukça başarılı bir şekilde yönetilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manavgat’a doğru hareket etti. Erdoğan’ın gelişi mücadele eden kurumlar ve gönüllülere güven verdi.

***

Devlet, mağdur olan vatandaşını yalnız bırakmadı.

YARALAR SARILIYOR

Mağdur olan vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya başlandı. Hayvanını, evini kaybeden vatandaşlar devletin yardım eli ile hayat buldu. Ek ödeneklerle maddi zarara uğrayan vatandaşın ihtiyacı gideriliyor.

HERKESİN İÇİ RAHAT OLSUN

Bir de yanan ormanların akıbeti var. İlk günden beri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar alanların tekrar ağaçlandırılacağını ifade etse de muhalif kesim aksini ortaya koymaktan vazgeçmiyor. Tarım ve Orman Bakanı Cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyasını yapacaklarını belirtti. Herkesin içi rahat olsun. Kül olan ormanlarımız tekrar yeşillenecek. Doğa nefes alacak.