YANAL ANLAYIŞI KAZANDI

Süper Lig'de oynadıkları 4 maçı da eşitlikle tamamlayan Antalyaspor ile Gaziantep FK, bu randevularına da benzer bir görüntü verdi. Her iki takımın da durgun bir görüntü ortaya koyduğu ilk yarıda pozisyon kısırlığı ön plandaydı. Daha çok sol kanadı kullanmayı planlayan Kırmızı-Beyazlılar, top kayıpları ve özellikle Mukairu'nun durgun oyunuyla ileri çıkmakta oldukça zorlandı. Buna diğer kanatta oynayan Gökdeniz Bayrakdar da eşlik edince hücum etkinliği tamamen yok oldu. Mukairu kendisi gibi oynadığı anda Antalyaspor maçın en net pozisyonuna giren ekip oldu. 43. dakikada adeta slalom yaparak ceza alanına giren Nijeryalı'nın içeriye çevirdiği topu kaleye gönderen Gökdeniz Bayrakdar'a Günay'ın parmak uçları engel oldu. İlk yarıda Mukairu, Gökdeniz ve Milosevic tam bir hayal kırıklığı yaratırken, Nuri Şahin ve Güray Vural'ın uyumlu oyunu Antalyaspor'un girdiği zayıf pozisyonların yaratıcısı oldu. Poli'nin de bu ikiliye eşlik ettiğine vurgu yapmak lazım. Gaziantep FK tarafından bakınca, çok fazla riske girmeyen, oyunu 0-0'a bağlayıp, "1 gol atarım, kazanırım" anlayışıyla ilk yarıda kaleyi bulan şut dahi gönderemedi ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Ev sahibi ekibin aradığı gol de ikinci yarının hemen başında geldi. Kamera açılarının net olarak gösteremediği bir pozisyonda Gaziantepli futbolcuların tepkilerinin paralelinde penaltı kararı veren Suat Arslanboğa belki de golü hediye eden isim oldu. Belki de diyorum çünkü eline değdiği iddia edilen Veysel Sarı'nın dışında pozisyonu net olarak görebilen bir isim daha yok.

Bu golün ardından rakip yarı alanda daha çok kalan, rakip kalede daha çok pozisyon arayan taraf Antalyaspor olsa da Kırmızı-Beyazlıların hücum elenmanları beklenen golü bulamadı.

Belki de 90 dakika boyunca beklenen şut ise 92. dakikada Doğukan Sinik'ten geldi. Uzun süredir formasından uzak kalan genç futbolcu, öyle bir şut çıkardı ki tüm Antalyasporluların hayali üst direkte patladı. Bütün riskleri aldıktan sonra gelen 2. gol ise sadece skoru değiştirmeye yetti.

Sonuç olarak geçen sezon Ersun Yanal'ın Antalyaspor'unda izlediğimiz savunma futbolunu ortaya koyan takım kazandı. İyi futbol yok, ancak 3 puan var ve kazanan her zaman haklıdır.