YANAL'A TAM GÜVEN

Antalyaspor'da son haftaların tartışılan ismi Teknik Direktör Ersun Yanal hakkında açıklamada bulunan Asbaşkan Berkay Bahar, son noktayı koydu. Yanal ile ayrılık konusunun hiçbir zaman gündeme gelmediğini söyleyen Bahar, "3.5 yıllık değil, 13.5 yıllık planlama yapılmalı" dedi.

Yeni Malatyaspor galibiyetiyle birlikte rahat bir nefes alan Antalyaspor'da son birkaç haftada ayrılık haberleriyle gündeme gelen Teknik Direktör Ersun Yanal konusuna Asbaşkan Berkay Bahar noktayı koydu. Lider TV'de ekranlara gelen Kale Çizgisi programının konuğu olan Bahar, deneyimli teknik adamla hiçbir zaman ayrılığın gündeme gelmediğini söyledi. Oluşturdukları strateji kapsamında teknik heyete güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Bahar, "Bir stratejimiz var, bunu da 6-7 haftalık süreçte gözden geçirecek bir pozisyonda değiliz, başkan ve yönetim kurulu da aynı fikirde" dedi.

13.5 YILLIK PLAN

Ersun Yanal'ın hali hazırda Süper Lig'de görev alan en değerli 3 teknik adamdan birisi olduğunu ifade eden Bahar, "Şampiyonluk görmüş, Milli Takım'da çalışmış, bir sürü başarısı olan bir hoca. 3.5 yıllık değil, bana sorsanız 13.5 yıllık planlamaya bakmak lazım. Asıl başarı; bizden sonra gelen yönetime aynı yerden devam edilebilecek, kasasında para olan, alt yapısında oyuncu olan bir sistem bırakmak" diye konuştu.

"ÜCRETLERİ BİZ BELİRLEDİK"

Transferlerde para politikasını sıkı tuttuklarını ifade eden Berkay Bahar, "Çok daha rahat kararlar alınabilir ve çok daha tecrübeli oyuncular tercih edilebilirdi. Ama şu anda en genç ileri üçlüye sahibiz, maliyet olarak bakarsanız da diğr takımlarla aramızda bir uçurum var. Aldığımız her oyuncuda fiyatı biz belirledik. Karar noktasında oyuncunun ödeme koşullarını, menajerlik ücretlerini bizler belirledik" sözlerine yer verdi.

MUKAIRU 5 MİLYON EURO

Taraftarın zaman zaman Paul Mukairu'nun oynamasına verdiği tepkiye de değinen Berkay Bahar, "Bizim sol açığımız Paul ama taraftar Amilton'un oynamasını istiyor. Amilton'u yaşı ve sözleşmesiyle bir değerle satma ihtimaliniz yok. O oynarsa Paul oynayamaz. Paul oynamazsa O'nu nasıl satacaksınız? Şu anda 2.3 milyon Euro teklif geldi. Bizim beklentimiz 4-5 milyon Euro. Ersun Hoca da bu potansiyelin olduğunu söylüyor. Oynamazsa nasıl vitrine koyacağız. Hem başkan hem yönetim kurulu hem de hoca risk alıyor" diye belirtti.

ADANA DEMİRSPOR 350 BİN EURO FAZLA VERDİ

Transfer döneminde imza aşamasına gelen ve daha sonra Adana Demirspor'a transfer olan Britt Assombalonga ile ilgili de bilgi veren Bahar, "Assombalonga ile 850 bin Euro'ya anlaştık. Başkan bizzat görüştü. Assambalonga, 'Ailem İngiltere'de. Şu anda imza atmaya gelirsem, İngiltere'ye dönüşümde 14 gün karantinada kalmam gerekiyor' dedi. 850 bin Euro'ya anlaşılmıştı. Adana Demirspor 1 milyon 200 bin Euro verdi, oraya gitti. Biz de verebilirdik. Ancak 350 bin Euro kulübün parası gidecekti" diye konuştu.

"İLK 5'E DE OYNAR DÜŞMEMEYE DE..."

Antalyaspor'un kadro mühendisliğinin çok iyi yapıldığına ve gençlerden oluştuğuna dikkat çeken Berkay Bahar, "Biz başarılı olacağız. Bu takım, ilk 5'e de oynar, düşmemeye de oynar. İki potansiyeli de olan bir takım. Ben bu takımın çok doğru bir kadro mühendisliğiyle oluşturulduğunu biliyorum. Adana Demirspor maçından sonraki milli arada Antalyaspor'un özgüveninin artacağını düşünüyorum. Bu maçı da çok önemsiyorum" diye belirtti.