YALNIZLIĞIN HESABI

İnsan yüreğine ön yargılar örülmüştür bazen. Hani tesadüfen dinlediğiniz bir şarkının sonuna kadar beklemeden kapatmak gibi. Kapatırız dinlemeden sonra bir şekilde yeniden kulağımıza çarpar o şarkı işte ruh halimiz bu ya bu defa bir şans veririz şarkıya sonuna kadar dinleriz.

***

Müziği bir yerde değişmeye başlar ve şarkı en sevdiğimiz şarkı halini alabilir. İnsanlara olan yaklaşımlarınızı da buna benzetiyorum. Bir insana ön yargı duvarı örüp, zamanla tanıdıkça duvarlarımız yıkılır ve bir yerden sonra çok sevdiğiniz insan olabilir.

***

Belki sosyal çevremizde belki özel hayatımızda mutlaka yaşamımızdır. Karşımızdaki insandan ziyade önce kendimize şans verip ön yargı canavarından kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum.

***

Hayatta ön yargı gözlüklerini takıp yürüdüğümüz sürece yüreklerimize bir el dokunmaz ve içten içe tedirginlik kuşatır benliğimizi. Sonrasında pişmanlık duyacağımız durumlar oluşabilir takdir edersiniz ki hayat akarken zamanı da peşinden sürüklüyor.

***

Gönlümüz bir şeylere ikna olunca bazı fırsatlar kaçmış olabilir. Hayat bize bonkör davranıp her zaman bir şans verirken biz ön yargılarımızın esiri olup hayatı ellerimizin arasından kayıp düşürmeyelim. Zihninizden uğurlayalım sıkışıp kaldığımız ön yargılarınızı.

***

Yaşamı daha kolay hale getirmek bizim elimizde. Bazen zihnimizi arındırmak gerekiyor. Arınmış zihinlere güzellikler daha kolay akıyor. Ömür rotamıza yön verebiliriz ama gönül rotamıza yön vermek zordur.

***

Bir mandala kıstırmış gibi asılı bırakmayalım hislerimizi. Şayet insan hisleriyle var olur. Tam manasıyla anlamlandıramadığın hislerin var belki, ucu bucağı belli olmayan…

***

Bir bilinmezlik duygusuna gidiyoruz çoğu zaman. Düşüncelerimizden vurmamak adına kendimizi ön yargılarımızdan uzak kalabilip, yüreğimizin duvarlarını aşmak gerekiyor.

***

Hayallerinin öncüsü olman için düşüncelerinin önceliğini değiştirmelisin. Bazı hayatlar fotoğraf karesi gibi geride kalır, yüreğinizin albümünden çıkarıp bakarsın. Her anın anı olmaya mecburdur.

***

BİR CÜMLE

Yalnızlığında kimsesizliğinin hesabını yüreğin duygularından sorar. Benliğine yakışmaz umutsuzluk duygusu, sen beyaza boyanmış ümitlerinle güzelsin. Gitmek zorunda olduğunda ayakların gider kalbin asılı kalır benliğinde…

***

SON SÖZ

Sevgi dolu berrak zihinler biriktirmeli ömre... Gece hepimize farklı… Kimimiz uykuya dalar gözlerinden, kimimiz anılara dalar yüreğinden…