YALNIZ YÜZÜMÜZÜ DEĞİL KALBİMİZİ DE SÜSLEYELİM

Kadının biri almış önüne bir ayna, 2-3 kutu boya, daha güzel olayım diye ha bire yüzüne boya sürüyor. Gülü biraz daha güzelleştireyim dersen onu rezil edersin. Çünkü ona o güzelliği veren Hz. Rahman’dır.

***

Diğer bir kadın ise "Rabbim beni en güzel surette yaratmış” deyip, almış abdestini, kılmış namazını ha bire Kur’an okuyor. Birisi ampule el feneri tutmuş, diğeri ampule cereyan salmış. Birisi kendini insanlara beğendirme niyetinde, öteki ise Rabbine beğendirme gayretinde.

***

Kendimizi başkalarına beğendirmek için saatlerce aynanın karşısında kalmak; manasız. Çünkü zaten güzel yaratılmışız. Önemli olan yaptığımız işler güzel olsun. Bir yere misafir olmuştum, akşam yemek ve çay faslından sonra herkesin önüne birer tabak karpuz geldi. Pehlivan yapılı birisi karpuzu bitirdi.

***

-Gece rahatsız etmez mi? dedim.

“Böyle fazla yersen o beni teheccüt namazına kaldırıyor” dedi.

İnsan sevdiğinin şeklini alır. Her gün alkol alanların yüzüne bakın bir de her gün Kur’an okuyup Kur’an’a uygun yaşayanların yüzüne bakın... 

***

DAĞDA GEZMEK

Adamın biri avcıdır, dağa gider, nasıl olduysa belli değil çünkü adam yalnızdır... Tahminen adamı yılan sokar... Az sonra öleceğini bilen adam bulunduğu yeri ateşe verir. Millet yangını söndürmek için gelince cenaze ile karşılaşır. Cenazeyi Antalya, Konyaaltı, Hurma mahallesine getirir ve defnederler. Allah rahmet eylesin.

MAZOT VE YILAN

Yaşlı bir adamdan dinlemiştim, o adamı da zamanında yılan sokmuş. "Tedavi oldum, ama o yılanın ısırdığı yerin etleri döküldü, sonra vücut kendini yeniledi oraya et bürüdü" dedi. Yine Antalya, Konyaaltı Gökdere'de birini yılan sokar, adam mazot bidonunu yarıdan keser, ışınlan yeri mazot bidonunun içine sokar. Mazot yılanın zehrini çeker ve adam kurtulur. Halbuki aynı yılan daha evvel bir keçiyi sokmuş ve öldürmüştü.

***

-Adamın biri dağda yalnız başına gezerken kurt sürüsünün saldırısına uğramış ve neticede kurtlar adamı yemiş.

-Adamın biri akşam elma yerken cereyan kesilmiş, elmanın içini görmediği için farkına varmadan birkaç kurt yemiş.