YALANCILAR KULÜBÜ ÜZGÜN

Geçen hafta Cumhur İttifakı’nın oyları ile halkımıza sosyal medya ve sansür yasası olarak lanse edilmeye çalışılan “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”  muhalefetin cekiçli eylemine ve çıkardığı kargaşalara rağmen, TBMM genel kurulundan geçti. 18 Eylül Salı günü de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

***

Muhalefete göre meclisten geçen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren o kanunun  meşhur 29. maddesi sansürmüş, düşünce özgürlüğüne ket vuruyormuş. Peki; gerçekten de öylemi bakalım.

***

Yürürlüğe giren, 29. madde aynen şöyle; ‘’Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’’ başlığı altında,

‘’Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

***

Fail, suçu gerçek kimliğini gizleyerek veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlemesi hâlinde, birinci fıkraya göre verilen ceza yarı oranında artırılır” diyor.

***

Kanun maddesinin hangi paragrafında, hangi cümlesinde ve dahi hangi kelimesinde ‘’Sansür’’ yazıyor arkadaşlar? Ya da, düşünce özgürlüğüne engel bir durum var mı sizce?

***

Aksine; ‘’Halk arasında korku veya panik yaymak amacı ile; ülkemizin iç ve dış güvenliğini tehlikeye düşürecek, kamu düzenini bozacak ve genel sağlık ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, halkımızın barışını, huzurunu bozacak şekilde yayana hapis cezası verilsin" diyor.

***

Ve ilave ederek; ‘’Fail gerçek kimliğini gizleyerek (Fake hesap kullanmak gibi) yada bir örgüt adına bu eylemi yaparsa cezanın artırılması’’ndan bahsediyor. Yani ortada sansür yok. Düşünce özgürlüğünü hakkını engelleyecek bir durum yok.

***

Aksine; “Dürüst ol, adam ol. Yalan söyleyip halkımızın canını sıkma, moralini bozma. Ülkeni satma” diyor.

***

İşte, böylesi bir kanun maddesini bile manipüle eden, çarpıtan, yalan söyleyen muhalefetin canı sıkkın ve üzgün. O yüzden de, yalandan beslenme haklarını geri almak için konuyu anayasa mahkemesine taşıdılar.

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla...