YALAN TRENİ

CHP’nin başına Kılıçdaroğlu geçtikten sonra partilikten çıkarak, yalan treni oldu. Eskiden arada bir yalan söyleyerek yalan trenlerine yeni vagonlar eklerlerdi. Ama şimdilerde artık gün geçirmiyorlar ki yeni yalan vagonları ekliyorlar.

***

Ülkeye hiç faydaları olmadığı gibi işleri yalan üretmek. Tek işleri bu olsa yine iyi. Ülkemize zararlı olan oluşumlara kol kanat geriyorlar, ülkemin iyiliğini istemeyen legal, illegal tüm unsurlar ile kol kola geziyorlar.

***

Malumunuz Bay Kemal ve sözcüleri Türkiye’de elektriği kesik abone sayısının 4 milyon olduğunu söyledi. Arkasından bakanlık, elektriği kesik abone sayısının iki yüz yetmiş sekiz bin olduğu açıklandı. Sonra, Bay Kemal yanına fondaş basını da alarak, sözde elektriği kesik bir aileyi ziyaret etti.

***

Bakanlığın, kaymakamlığın, elektrik şirketinin açıklamaları ile bizim Bay Kemal’in yalan mumu yatsı bile olmadan söndü. Meğerse O ailenin elektriği kesik değilmiş. Böylelikle yalan trenlerine iki yeni vagon birden eklediler.

***

Resmi açıklamalardan sonra bay Kemal durumu kurtarmak için hane halkından birisine video çektirerek yayınladı. Videodaki aile bireyi olan kadın “Evet bizim elektriğimiz kesikti. Ama Kemal bey bizi ziyaret ettikten sonra, onun sayesinde elektriğimiz açıldı” diye yuvarlak muallak cümleler kurdu.

***

İyi de arkadaş! Bu elektrik kesildiğinde, kesildiğine dair evrak düzenlenmedi mi? Keza; yine açılırken, açıldığına dair evrak düzenlenmedi mi? Laf salatası yapacağınıza basına bu evrakları ibraz edin olsun bitsin.

***

Hem o evi ziyaret ettiğinde yanındaki fondaş basın ordusuna eve ait mühürlü sayacı niye çektirmedin? Evet tüm dünyada enerji fiyatları arttı. Ülkemizde de gerçekten zor durumda olan vatandaşlarımız var ama yalan söylemenin alemi ne? Gerçekten elektriği kesik bir aile bulamadınız mı?

***

Hem zor durumda olan vatandaşlarımızdan bazıları sadece elektrik faturalarını değil, yönettiğiniz belediyelerde suya yaptığınız fahiş zamlar nedeniyle su faturalarını, belediyelerinizin bünyesinde faaliyet gösteren doğalgaz şirketlerine, doğal gaz faturalarını ödeyemiyor.

***

Amacınız gerçekten vatandaşın sıkıntısına çare olmaksa; su ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen insanların suyunu, doğalgazını niye kesiyorsunuz? Allah’ın suyuna niye fahiş zamlar yapıyorsunuz? Bünyenizdeki dağıtım şirketlerinin kar oranlarını niye minimuma çekmiyorsunuz?

***

SÖYLEM BAŞKA, İCRAAT BAŞKA

Bu arada; geçenlerde Burdur’dan bir arkadaşım aradı. CHP’li Burdur Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Belmaş şirketinde çalışan bazı işçi emekçilerimizin aylık 350 TL olan yemek paraları yılbaşından itibaren kesilmiş. Gerekçe olarak da; yılbaşında asgari ücrete çok zam geldi. O yüzden yemek paralarınızı kestik demişler.

***

E hani asgari ücret azdı bay Kemal! Özel sektör bile işçisine yol, yemek parası verirken senin belediyen; asgari ücret çok arttı diyerek; işçisinin yemek parasını bile kesmiş. Buna ne diyeceksin. İhtimal dahilinde bile değil ama; es kaza yarın iktidara gelirseniz maaşını az bulduğunuz asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin yemek parasını tüm ülkede kesecek misiniz?

SON SÖZ

Sizi bu da kesmez. Şu an kazandığınız belediyeleri; ‘’Enkaz devir aldık’’ yalanı ile batırdığınız gibi, ülkeyi de batırırsınız. Tıpkı geçmişte yaptığınız gibi. Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla arkadaşlar…