YAKANI, YAKIN!

17 ilde 58 yangın çıkaran terör örgütü FETÖ ve PKK’dır. Suçlu bellidir, suç bellidir.

Börtü böcekten tutun hayvanlara kadar güzel Türkiye’mizin en nadide yerlerini yaktılar.

Vatandaşlar, yaraları sarmak için seferber oldu. Devletimiz, bir canı daha kurtarmak için tüm imkanlarını sonuna kadar seferber etti.

Öyle bir ateş düştü ki bu milletin ciğerini yaktı. Bu terör saldırısı altındayken yurdumuz tek yürek tek millet olup bunlara karşı mücadele ederken, bazı kesimler yangından siyaset üretmenin peşine düştüler. Terör örgütlerinin yaktığı ateşi harlarcasına kirli siyaset yapıp hükümeti suçlamaya başladılar.

Öyle seviyesizcesine söylemlerini çirkinleştirdiler ki yanan yerleri inşaata, turizme açıp rant devşirecekler demeye başladılar.

Yaralar sarılır, yangınlar söndürülür fakat giden canlar daha geri gelmez. Suç belli, suçlu bellidir.

PKK’nın Fetö ile işbirliği içinde yaktığı ateşin hesabı sorulmalıdır. Bunun yolu yordamı bellidir. Gerekirse OHAL ilan edilmeli. Terör örgütüne selam çakan, göz kırpan, el uzatan, yeşil ışık yakan kim varsa kanunlar çerçevesinde hak ettikleri karşılık verilmelidir.

Fakat mevcut kanunlar yanan ateşi söndürecek güçte ve caydırıcılıkta değildir.

O halde yeni Anayasa, yeni kanunlar ile terör örgütlerinin üzerine gitme vakti gelmiştir. Onları kendi yaktıkları ateşte yakmaya bu milletin ve bu milletin verdiği iradenin gücü yetecek seviyededir.