Yağışlar yavaştan etkisini gösterecek

Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, “Antalya’nın doğusu ile Doğu Akdeniz’de sahil bölgelerinde büyük bir yağış beklenmiyor. İç kesimlerde ise yağışlar görülebilir” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yaptığı açıklamada ülke genelinde yağışlı bir haftanın başladığını bildirdi. Acar, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na bağlı olarak yaptıkları son değerlendirmelere göre, salı gününden itibaren akşam saatlerinden sonra batı kesimlerden başlayarak, özellikle kuzey ve batı bölgelerini etkisi altına alacak yeni bir yağış sisteminin devreye gireceğini ifade etti.


SICAKLAR MEVSİM NORMALİNDE OLACAK

Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde, cuma gününe kadar yağışların devam edeceğini belirten Acar, cuma günü yağışlarda bir ara verileceğini, ardından hafta sonu tekrar yağışlı bir hava dönemine girileceğini vurguladı. Acar, sıcaklıkların mevsim normallerinde devam edeceğini belirterek, “Bu hafta özellikle batı ve kuzey kesimlerde yağışlar bekliyoruz. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek, iç ve doğu kesimlerde biraz artış gözükse de kayda değer bir artış olmayacak” dedi.


KISA SÜRELİ YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Yağışların özellikle Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde etkili olacağını belirten Acar, kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceğini, anlık uyarılar yapılabileceğini söyleyerek, “Marmara bölgesi, Trakya’dan başlayarak, kıyı Ege’den devam edecek ve Batı Akdeniz ile Karadeniz bölgelerini etkileyecek. Ege kıyılarında yağışlar olacak ancak Antalya’nın doğusu ile Doğu Akdeniz’de sahil bölgelerinde büyük bir yağış beklenmiyor. İç kesimlerde ise yağışlar görülebilir” diye konuştu.


Acar, vatandaşların ve ilgililerin olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini de vurguladı. Bu hafta ülke genelinde yağışlı havanın hakim olacağı bilgisini paylaşan Acar, olumsuz etkilenmemek için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.