YABANCI SPORCULAR KAŞ’A ÇIKARMA YAPTI

Merkezi Ankara'da bulunan Ankara Sualtı Sporları Su Kayağı Kulübü Derneği tarafından yürütülen bir AB projesi kapsamında, 5 ülkeden 50 genç Antalya'nın Kaş ilçesinde bir araya geldi.

Bir AB projesi olan ve Ankara Sualtı Sporları Su Kayağı İhtisas Kulübü Derneği tarafından yürütülen 'First, Save the Life' adlı Plus Gençlik Projesi kapsamında, 5 ülkenin gençleri Kaş'ta bir araya geldi. Aralarında Türkiye, Macaristan, Portekiz, İspanya ve Romanya'nın bulunduğu her ülkeden 18- 30 yaş aralığında 10 gencin katıldığı projede toplam 50 genç yer aldı. Projenin Türkiye ayağına Ankara Sualtı Kulübü Başkanı Bohaçan Teleri liderlik yaptı. 8 gün süren proje eğitim çalışmalarına, eğitmenler Nuri Bilirgen ve Portekizli Andreia Teıxeira eşlik etti. Gençler bir hafta boyunca bir arada kaldı, ilk yardım, kurtarma, dalış ve yardımlaşma eğitimi aldı ve Kaş'ın mavi sularında dalış yaptı. Gençler Kaş ve çevresindeki tarihi ve turistik yerleri de gezdi.

Ankara Sualtı Sporları Su Kayağı İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Bohaçhan Teleri, "Proje, bir AB Erasmus Projesi. 5 ülkede düzenleniyor. Projenin Türkiye ayağını, Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirdik. 8 gün boyunca 5 ülkenin gençleri birbiriyle tanıştı, kaynaştı, dillerini geliştirdi. Yabancı gençlere, Türk kültürünü, Türkiye'yi tanıtmaya çalıştık. Kaş çevresindeki Kaş Antik Tiyatro, Antiphellos, Patara, Xanthos, Letoon antik kentlerini ve Saklıkent'i gezdik. Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği tarafından desteklenen proje kapsamında gençler, su altı kazaları, dalış ve ilk yardım konularında bilgi edindi. Yanlış bilinen konularda farkındalık oluşturuldu. Gençler birbirini tanıyarak, var olan karşı ön yargılardan arındı. Her ülkenin gençleri, kendi müziklerini, folklorunu tanıttı. Yerel halkla tanıştılar. Çok önemli bir çalışma gerçekleştirdik" dedi.

DHA