YABANCI SINIRINA DESTEK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni sezondan itibaren getirme kararı aldığı yabancı sınırlamasına Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan destek geldi. Türk oyunculara daha fazla şans vermeleri gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "TFF'nin koyduğu kuralı destekliyoruz. Bizimle birlikte birkaç kulübün de desteklediğini biliyorum. Alt yapıdan daha fazla oyunculara yer vermeliyiz" dedi.

Pek çok yabancının transfer olduktan sonra forma giyemediğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Ben bir futbolcu getiriyorum, 2-3 sene oynadıktan sonra şampiyonluğa oynayan takımlara gönderiyorum. bu da önemli. Ben 14 yabancı futbolcu almam" sözlerine yer verdi.

EN ÇOK SÜREYİ YABANCILAR ALDI

Alanyaspor'da geçtiğimiz sezon en çok süreyi yabancı futbolcuların aldığı da göze çarpıyor. Çağdaş Atan yönetimindeki Turuncu-Yeşillilerde en çok süreyi alan isimler sırasıyla Jose Marafona, Francois Moubandje, Davidson, Georgios Tzavellas, Steven Caulker ve Juanfran oldu. Antalya ekibinde bu isimleri takip eden Salih Uçan olurken, başarılı futbolcu aynı zamanda en fazla süre alan Türk oyuncu olmayı başardı.

HABER MERKEZİ