YA YALAN SÖYLEDİLER YA APTAL ZANNETİLER

Askere gidip teskere alan her Türk erkeği bilir. Hani bir yürüyüş kararı vardı son gün içi; “Geldik, gördük, öğrendik, gidiyoruz” diye. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da geçen hafta Antalya’ya geldi, gördü ve gitti.

Bu minvalde Antalya’da bilboardlar hazırlandı, “Geliyor gelmekte olan” gibisinden. Kafama takıldı, dilime düştü bu “Geliyor gelmekte olan” sözü. Aradım taradım sonunda buldum.

Birincisi, Hadise’nin ‘Hay hay’ şarkısının sözü ve Ersay Üstün yazmış. İkincisi, “Geliyor gelmekte olan” sözü aslında İsmet Özel’in “Karlı Bir Gece Vakti Bir Dostu Uyandırmak” şiirinde “Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan” olarak geçiyor.

Yani, CHP’liler böyle bir sloganı kendileri falan üretmemişler. Resmen aşırma yapmışlar. Hani herkesi her zaman aptal yerine koyuyorlar ya tıpkı böyle olmuş.

Gelelim yazımın başlığına. Kılıçdaroğlu, jet hızıyla geldiği Antalya’da neredeyse 24 saatte bir çok kurum ve kuruluş, yüzlerce insanla temas kurdu. Sonuç, “Cek, cak, miş, mış”lı sözler.

Elle tutulur bir çalışma yok. En düzgün ve seviyeli olanı ‘Z kuşağı’ diye tabir edilen gençlerle yaptığı toplantı. Çünkü burada gençlerin fikirlerini dinledi. Belki bir şeyler kapmıştır!

Ancak benim asıl üzerinde durduğum konu öncelikle şu Döşemealtı Belediyesi’ndeki açılış programı. 100 tesisin toplu açılış töreni. Hala bana bir liste gelmedi ve tek tek açıklanmadı o 100 tesis.

Sonra? Kamuoyuna açıklanan 7 yılda yapıldığı iddia edilen 100 tesis! Hani nerede bunlar derken belediyenin aylık faaliyet bülteni elime geçti. Orada da 4 yılda yapılan 100 tesis deniyor.

Yahu arkadaş bir karar verin. Bu toplu açılışı yapılan sözde var olduğu söylenen 100 tesis 7 yılda mı yapıldı, yoksa son 4 yılda mı yapıldı? İnsanları kandırmayın kafaları bulandırmayın!

Gelelim bir diğer konuya daha. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun otobüsçü esnafı ile yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in açıklamasına.

Başkan Böcek, ‘Ulaşım Ana Planı Çalışması’ hakkında bilgi vermiş. Mevcut 7 ilçeyi kapsayan ulaşım ana planını 19 ilçenin tamamını içerecek şekilde yeniden planlamışlar.

Böcek, “Konuyla ilgili Ulaşım Çalıştayını 76 kurum kuruluşun katılımlarıyla gerçekleştirdik. Kent içi ulaşım rahatlatılacak 13’ü ana kavşak olmak üzere toplam 41 kavşak düzenlemesi yaptık” demiş.

Hatta öyle bir şey daha söylemiş ki bu bana Mustafa Akaydın’ın yaptığı çalışmayı hatırlattı.  Yoğun olan 2 kavşakta akıllı kavşak uygulamasına geçmişler. Bu sayı 25’e çıkartılacakmış!

Antalya’da son 3 yıldır düzenleme yapıldığı söylenen 41 kavşağı göreniniz varsa acele bana haber versin. Nerede ve hangi trafik akışını rahatlattığını bende bir göreyim.

Bakın beyler; siz bu Antalyalıları veya bu kentte yaşayanları aptal veya salak mı zannediyorsunuz? Biriniz 100 tesisten diğeriniz 41 kavşaktan bahseder.

Tamam anladık., ‘Gemliyor gelmekte olan’ diyorsunuz amma böyle gelecek mi şekillendirilir Allah aşkına. Yalan üzerini geleceğin temeli mi atılır? Bu milleti aptal veya salak zannedenler bilsinler ki neyin geldiğini kimin geleceğini herkes çok iyi biliyor.

Öyle ortaya çıkıp, ‘Helalleşme’den söz etmekle olmaz. Önce siz HDP’ye verdiğiniz destekten dolayı şehit aileleri ve Diyarbakır Anneleri ile helalleşin sonra gelin. Benim bildiğim sonunun geldiğini anlayanlar helallik ister!

 Ve bu konuyu da Hazreti Mevlana’nın, “Bu dünyada herkes ne ekerse onu biçer. İyilik yaparsan iyilik bulursun, kötülüğünün neticesi ise yine kötülüktür. Buğday ekilen yerde arpa biter mi hiç? Hiç atın eşek doğurduğu görülmüş mü? O halde şuna buna bahane bulma, iyi kötü her ne biçiyorsan bil ki kendi ektiğinden başkası değildir. Gönül kazanmak istiyorsan sevgi tohumu ek, cenneti kazanmak istiyorsan yollara diken serpmekten vazgeç” sözü ile noktalayalım.

ÖZLEMİŞİZ BU GÖRÜNTÜYÜ

Antalya’nın en ferah aktivite alanlarından biri olan ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’nde hafta sonu ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi. Rengarenk görüntüler, cıvıl cıvıl çocuk sesleri ile ortalık bayram havasını aratmadı.

Sosyal yaşam için de buluşma noktası haline gelen Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda, 7 Plus Organizasyon tarafından düzenlenen şenlik büyük ilgi gördü.

Tam da okullar ara tatile girmişken yapılan şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Şişme oyun parkları, dans gösterileri, çocuk korteji, akrobasi show, yüz boyama gibi etkinlikler çocuklara doping gibi geldi.

Çocuk Şenliği’nde eğlencenin doruklara çıktı, çocuklar hem güzel havanın tadını çıkartı hem de hayatları boyunca unutamayacakları anlar yaşadı.

Yazdan kalma bir havada gerçekleşen Çocuk Şenliği’nde şehit ve gazi çocukları ile engelli çocuklar da misafir edildi.

Yanlış hatırlamıyorsam 2019’da bir kez düzenlenmiş ancak bir daha yapılamamıştı. Ama inanın dünyaca ünlü ödüllü bir plajda böyle renkli görüntüleri özlemişiz.

Tadı damağımızda kaldı desem yalan olmaz.