YA İKTİDAR ORTAĞI FALAN OLSALARDI?

Ah Türkiye’m, vah ülkem, ne hallere düştün memleketim güzel ANTALYA’M... Bunları yazarken zinhar yağış nedeniyle yaşayan su baskınları falan değil. Anlatacağım olay bunun acısını İKİYE KATLAYACAK türden.

Önce 14 ve 28 Mayıs’ta yapılan iki turlu seçim ile öncesi ve sonrasına kısa bir değinelim. 6’lı Masa, 7’li Masa, 8-9’lu Masalar kuruldu, kadehler şerefe kalktı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından masa dağıtıldı. Sonra “Kuram masası” dedikleri ortak sayısı belli ‘TOPLAMA BİLGİSAYAR” gibi oluşuma geri döndü.

Havaya giren ortaklar “Kazandık” naraları attı. Yetmedi “masadan” habersiz gizlice yapılan ortaklık gün yüzüne çıktı. Ve “KUMAR MASASI” kaybetti, evli evine köylü köyüne döndü. Peşinden yapılan açıklamalarla partili partisiz Türk halkının ağzı açık kalacak cümleler duyuldu. Bu nedenle de milyonlarca kişi, “İyi ki bunlar seçimi kazanıp ülkenin başına gelmemişler” denildi.

Şimdi size anlatacağım bu olay belki de bu yazıyı okuyan herkese “Hakikaten bunlar iktidar ortağı falan olmamışlar” dedirtecek türden. İster düşünün, ister doğru ister komik bulun. KARAR SİZİN.

Olayın yaşandığı yer devlet yönetmeye, peşinden de Antalya’yı yönetmeye talip İYİ Parti. Antalya-Kemer örgütleri! Olayı nakleden ve sosyal medyada paylaşan ise gazeteci Ali Buldu.


Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik, belediye başkan aday adaylığı için istifa ediyor. Yerine de vekaleten Ahmet Temiz getiriliyor. Temiz, ilçe başkanları toplantısı için Antalya İl Başkanlığı’na geliyor.

Ancak burada onu şoke eden bir olay yaşanıyor. İYİ Parti kayıtlarında bırakın istifa eden Hüseyin Çelik’i, Kemer'i 2019 yılında görevinden istifa eden Hüseyin İnan'ın temsil ettiği görülüyor.


Gariplik ve skandal bununla bitse iyi. İlçe Başkan Vekili Ahmet Temiz, İnan'ın yeniden İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı olarak atandığını duyunca beyninden vurulmuşa dönüyor.

Vallahi ben olsam ortalığı yangın yerine çevirirdim; “İnsan hiç değilse nezaketen de olsa bir haber verirdi” diye. Temiz de iyi ve temiz yüreği nedeniyle bu durumun hesabını il başkanına sormuş.


“Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali” İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan sert bir çıkış yaparak SKANDALI örtbas etmeye çalışmış. Bunun üzerine Temiz, çılgına dönmüş, “Biz partimizi emeklerimizle büyüteceğiz derken istifa edip terk edenler yeniden baş tacı edilecekse bir dakika durmam” diyerek ağzına ne geldiyse saydırıp parti binasını terk etmiş.

Yaşanan bu gelişmeyi İL YÖNETİMİ olgunlukla ve pişkinlikle karşılayıp sus, pus yerinde otururken, Kemer'de yönetimi ARAP SAÇINA dönmüş.

İşte yaşanan olay bu. Bunlar bırakın ülke yönetmeyi muhtar olsalar bir mahalleyi zor yönetecek durumda. Beceriksizlik, liyakatsizlik diz boyu.

İnsan yaşananlara bakınca “İYİ Kİ İKTİDAR ORTAĞI FALAN OLAMAMIŞLAR” diyesi geliyor insanın. Kazara öyle olsaydı Türkiye perişan, Antalya “MÜZMİN PERİŞAN” olurdu.

Çünkü “BÖYLE YÖNETİCİLİK” olmaz, olmamalı da!

AKLIMIZLA OYNAMAYIN!

Geçen hafta “İŞKEMBEDEN SALLAYIP ADAY İCAT ETMEYİNİZ!” başlıklı bir yazıyı kaleme almış ve CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in anketlerde önde gösterilmesini irdelemiştim.

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın’ın T24’te haberi yayınlandı . Buna göre Antalya’da yapılan ankette CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in yine CHP’li Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek’in önünde çıktığı yer almıştı. 

Hangi firma tarafından nerede, ne zaman ve kaç kişi ile yapıldığı belli olmayan anket haberinin Antalyalı seçmenle resmen alay edildiğini ifade etmiştim.

Hatta Turgay Genç sayesinde ilçede yaşanan skandalları tek tek sıralamıştım. En sonuncusunda ise Aleyna Tilki konseri için ödenen parayı gündeme getirmiş, bunun akabinde emekli olan işçilerin tazminatlarını alamadıkları için makam otomobile koydurdukları hacizden söz etmiştim.

Hatta eleştirimin dozunu biraz daha artırıp, “Antalya’nın herhangi bir yerinde Turgay Genç için anket yapın sanırım en yakın adamları, kendi partilileri, hatta akrabaları dahi olumlu bir görüş beyan etmez” ifadelerini kullanmıştım.

Bunların yazıp, çizen, yıllardır gündeme getiren ben, skandalların ardı arkası kesilmeyen Döşemealtı’nın o anlı şanlı Başkanı Turgay Genç ile alakalı dün bir anket haberi görünce beynimden vuruluşa döndüm.

CHP, görevde olan ilçe belediye başkanlarının performans değerlendirmesini Polimetri Araştırma Şirketi’ne yaptırmış. Döşemealtı’nda son iki genel seçimde CHP’nin oylarını Genç, yüzde 18.7 artırmış. Sanki kendisi yaptı bunu!

Bu nedenle de Belediye Başkanı Turgay Genç ilk sırada yer almış. En başarısız CHP’li ilçe belediyesi ise Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu olmuş. Bak hele. Döşemealtı’nı neredeyse iflasın eşiğine getiren Genç, herkesi peşine takmış yapamadığı başaralı çalışmalarla! Yedik zannediyorlar ya!

Listenin ikinci sırasında imar planı skandalı ile 7’den 70’e tüm ilçe halkının tepkisini çeken Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz yer almış. Çoğu kez eleştirdiğim, yaptığı bazı iyi çalışmalarla takdir ettiğin Manavgat’ın ağzı bozuk Belediye Başkanı Şükrü efendi 9’uncu sırada yer almış

Partisinin oyunu artıran 65 yıl sonra CHP’ye seçimi kazandıran Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ise 13’üncü olmuş. Yav anketçi arkadaşlar, “Siz bunları hangi mahallede veya kimin evinde ne içerek yaptığınız yahu?”

Allah aşkına aklımızla oynamayın. Siz ankette asıl Turgay efendiye, “Niye Kıbrıs’a gidip-gelirken İzmir Adnan Menderes Hava Limanı’nı kullanıyorsunuz” diye de bir sorsaydınız ya!

Lütfen aldığınız paranın hakkını verin, doğru veri ortaya koyun, MİLLETİN AKLI İLE OYNAMAYIN!