YA BOFFIN KALEDE OLSAYDI?

Bu sezon Trabzonspor'u resmi maçlarda yenebilen iki takım vardı. Birisi Roma, diğer ise Antalyaspor idi. Bu yüzden Bordo-Mavili taraftarın Antalyaspor'a karşı aşırı bilenmesi söz konusuydu. Kupa hedefinin de yanında bu hırsla birlikte tribünler hınca hınç doldu. Taraftar desteğini de arkasına alan Trabzonspor, özellikle orta saha baskısıyla birlikte Antalyaspor'a adeta nefes aldırmadı. Deyim yerindeyse Antalyaspor orta sahayı geçemeden geriye düştü.

Burada her zaman dile getirdiğim şeyi tekrarlayacağım: Diogo Sousa, Antalyaspor'un kalecisi değil! Her maç en az bir tane gollük büyük hatasını görüyoruz. Trabzonspor karşısında da henüz 2. dakikayı görmeden benzer bir hataya imza attı, şans Kırmızı-Beyazlıların yanındaydı ve gol olmadı. Ancak Portekizli'nin ve Antalyaspor'un şansı çok uzun sürmedi. Visca'nın çok sert olmayan ve üzerine gelen şutunu bacağının arasından geçiren Diogo Sousa vedanın ilk sinyallerini 12.dakikada verdi. 35. dakikada VAR'a takılan Bakasetas'ın golünde de yine baş rolde Diogo Sousa yer aldı. Elinden kaçırdığı topu Yunan futbolcu gole çevirirken, VAR uyarısıyla gol iptal edildi. İzlenmeden, menajer isteğiyle, tombaladan çıkar gibi transfer edilen 24 yaşındaki kaleci, üst düzey maçlarda ortaya koyduğu performans ile Antalyaspor'u taşıyamaz.

Golden sonra Antalyaspor oyunda dengeyi kursa da pozisyona giren ekip yine Trabzonspor oldu. Djaniny ile 26'da kaçan pozisyon da maçın erken kopmasına engel oldu. Rakibe çarpan top, Diogo Sousa'nın bakışları arasında üst direkten kornere giderken, Antalyaspor da umutlarını ikinci devreye taşıdı.

İkinci yarıda skorun açılmamasının da etkisiyle maça asılan Antalyaspor, yapılan hamlelerle birlikte rakip kaleyi daha çok zorladı. Burada özellikle verimsiz Ndao'nun yerine Ghacha ve yine pek varlık gösteremeyen Luiz Adriano'nun yanına Haji Wright takvileri Kırmızı-Beyazlıların direncini artırdı ve rakibiyle dengeyi kurdu.

Maç boyunca Trabzonspor, oyunu kopartacak pek çok pozisyonu değerlendiremezken, Antalyaspor ise en net pozisyonuna Haji Wright ile girdi. ABD'li oyuna girer girmez rakip kaleyi en çok zorlayan isim olurken, Uğurcan'ın muhteşem kurtarışı, eşitliğin gelmesine engel oldu. Pozisyon için ofsayt bayrağı kalksa da tekrarında hatalı karar olduğu net bir şekilde görüldü.

Ancak umutlar 89'da tamamen bitti. Yine bireysel hatalar zinciri bütün umutları yok etti. Önce Hakan Özmert'in orta alanda kaptırdığı top ve Diogo Sousa'nın gereksiz kalesini terk etmesiyle Berat Özdemir'in belki de kariyerinin en kolay golüyle maçı bitirdi.

Sonuç olarak kağıt üzerinde işi çok zor olan Antalyaspor, sürprizi gerçekleştiremedi. Kura talihsizliği yaşayan Antalyaspor, kupaya son iki yıla göre erken veda etti. Ancak insan düşünmeden edemiyor, ya Boffin kalede olsaydı?