WHATSAPP, FACEBOOK VE İNSTAGRAM ERİŞİME AÇILDI MI?

Sosyal medya kulllanıcıları dünya genelinde İnstagram ve Facebook’a erişim sağlayamıyor. Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp da sorunu yaşanan platformlar arasında yer alıyor. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan: “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

Sorunun neden kaynaklandığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmazken, birçok Twitter kullanıcısı Facebook, Instagram ve WhatsApp'a giremediğini aktarıyor. Öte yandan sadece Facebook, WhatsApp, Instagram uygulamaları değil tüm internet genelinde sorun yaşanıyor. Birçok web sitesi ve sunucusu çökmüş durumda. Ülke genelinde bazı internet kullanıcıları internet bağlantı sorunları yaşıyor. Edinilen bilgiye göre sorun özellikle Marmara ve Ege bölgesinde etkiliyken Akdeniz ve ülkenin geri kalanında da benzer erişim problemleri yaşanıyor.

160 MİLYON DOLARLIK ZARAR!

Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger'ın bir saatten fazla kapalı kalması, küresel ekonomide yaklaşık 160 milyon dolarlık bir zarara tekabül ediyor.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan: 

“Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” 

Sayan açıklamasının ardından milli mesajlaşma uygulamalarının önemine dikkat çekerek, "Bu tür sorunlar, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

WHATSAPP ve INSTAGRAM'DAN AÇIKLAMA

Whatsapp ve İnstagram'ın çökme hakkında yaptığı açıklamaları Twitter üzerinden yapması dikkat çekti. Konuyla ilgili Whatsapp, "İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz." açıklamasını yaparken,  İnstagran ise "Instagram ve arkadaşları şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor, Bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz buradayız!" açıklamasını yaptı. 

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone'un Twitter'dan yaptığı açıklamada,  "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" ifadelerine yer verdi.

ÇARPICI GELİŞME

Sosyal medya uygulamaları WhatsApp, Facebook ve Instagram’a dünya genelinde erişim sağlanamazken, durum değerlendirmesi yapmak üzere şirket binalarına gelen Facebook çalışanlarının içeri giremediği iddia edildi.

Dünyanın her yerinden sosyal medya kullanıcılarının WhatsApp, Facebook ve Instagram'a erişim sorunu devam ederken, ABD'nin öne gelen gazetelerinden New York Times'ın muhabiri Sheera Frenkel ilginç bir iddia ortaya attı. Frenkel, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, hala devam eden küresel erişim sorununun boyutlarını değerlendirmek üzere şirket binalarına gelen Facebook çalışanlarının içeri giremediğini öne sürdü. İddiasını adını açıklamadığı bir Facebook çalışanı ile yaptığı telefon görüşmesine dayandıran Frenkel, çalışanların kartlarının kapıları açmadığını ifade etti.

İHA/HABER MERKEZİ