VURDU GOL OLDU, VAR’A YAKALANDI

Yazımın başlığına bakıp da, Alanyaspor-Denizlispor arasında oynan maçın kritiğini yaptığımı zannetmeyin. Dünkü Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ni ve CHP’de yaşanan önemli değişimi anlatmak için böyle bir ifade kullandım.

Başkan Muhittin Böcek, koronavirüs belası yüzünden 251 gün sonra meclis yönetti. Meclis açılışında konuşan Böcek, "Ben ölüm döşeğindeyken farklı hesap yapanlar oldu ama işte buradayım. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz. Geçmişle hesabım yok. Yaşananlar geride kaldı, artık 19 ilçe başkanımla birlikte Antalya için çalışacağız" dedi.

Yani sitem etti yokluğunda yaşananlara. Haksız da değil yani. Ölmeden mezara koyup koltuk kavgası yaptı malum CHP’liler.  Böcek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu'na, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaya da teşekkür etti.

BİR ATTI, BİR YEDİ

Başkan Böcek, aylar sonra meclis yönetirken beklenmedik bir gol yedi. Mecliste yapılan seçimlerde Büyükşehir Meclis Başkan vekilliği görevini yürüten Deniz Filiz yerine, kullanılan 101 oyun 48’ini alan AK Partili Abdurrahman Yılmaz seçildi. Yani bir başka deyişle Böcek, ilk golünü bu seçimde yemiş oldu. Bu golün yenmesinde CHP’nin de büyük payı olduğunu söylesem yanlış olmaz.

Artık Böcek’in yokluğunda bundan meclisi CHP değil AK Parti yönetecek. Bu golün acısı epeyce çıkmayacak gibi. Mecliste golü yiyen Muhittin Böcek’i uzatma dakikalarında Genel Merkez tarafından CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın görevden alındığı haberinin duyulması ile maçı az da olsa kurtardı.

Böcek ‘Vurdu gol oldu’ derken, VAR’a takılıp meclis başkan vekilliğini AK Parti’ye kaptırdı. Böcek ‘Vurdu gol oldu’ Bayar görevden alındı. Bu sonuçtan sonra şampiyonluk elden gider mi bilinmez ama yorgan tamamen yanıncaya kadar kavga devam edeceğe benzer.

Çünkü bir iddiaya göre “Böcek, Bayar’ı görevden aldırmak için araya birilerini soktu olmadı, oğlunu gönderdi yaptıramadı, en son kalktı Ankara'ya kendisi gitti. Ve CHP İl Başkanı Nusret Bayar görevden alındı.”

İÇİ BOŞ RAPOR

Büyükşehir Belediyesi’nin bana göre içi boş olan ve 77 projeden kırıntılarla dolu 2020 yılı faaliyet raporu 50 evet 24 hayır oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Dünkü yazımda vurguladığım 14’ncü maddedeki EKDAĞ bünyesinde kurulması planlanan Kuru Sebze Meyve Entegre Tesisi için AK Parti ve MHP çekimser oy kullandı. Bunun üzerine Böcek, bir dönem adı rüşvetle anılan ve bundan ceza alan Korkuteli eski Belediye Başkanı EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökçe’ye açıklama yaptırdı. 

Gökçe, çöpe gidecek sebze meyvelerin burada değerlendirileceğini belirterek, 80-100 kişiye istihdam sağlanacağını ileri sürdü. Daha tesis kurulmadan CHP, İYİ Parti ve HDP’liler arasında bu kadrolar için kavgaların başladığı kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Fakat sisteme üreticiler ile kadın kooperatiflerinin dahil edilerek istihdam edilecek insan sayısının 250-300 kişiye ulaşacağının söylenmesi, kurutma işleminin güneş enerjisi ile yapılarak ürünlerin daha tesis kurulmadan ihracat için sözleşme yapıldığının açıklanması biraz olsun müspet düşünmemi sağladı.

HOŞ GELDİN RAMAZAN

Çok şükür Ramazan’a kavuştuk. Ne var ki bu sene de geçen sene gibi hüzünlüyüz! Hatta daha da üzüntülüyüz zira bu salgın illeti sebebiyle daha çok yalnızlaştığımızı, eksildiğimizi yaşayarak derinden hissediyoruz! İlave olarak aç ve açıkta kalan sayısı maalesef arttı. Bütün bunlar var oluşumuzu, içimize dönmeyi daha derinden hissettiriyor bizlere. Daha çok insanlaşmaya, kendimizle muhasebeleşmeye yönlendiriyor “11 ayın sultanı” Ramazan.

ALKIŞLANACAK HAREKET

Rahmet ayında yardımlaşmak çok önemli. Hele hele bu yıl bunun önemi daha da arttı. İşte bunun için bugünden tezi yok yardımlaşma gayret edelim. Özellikle pandemi nedeniyle işten çıkartılanlara yardım elimizi uzatalım. Hatta ve hatta zorda olan esnaflara bu yıl fitre ve zekatlarımızı vererek bir nebze olsun ayağa kaldıralım. Bu konuda ismini vermek istemeyen bir turizmci kardeşimiz 50 lokanta ve restorana 2 bin 500’er lira yardım yapacak. Bu sayı bu tür hayırseverlerin katılımının artması ile çoğaltılabilir. Haydi el ele vermek için bugünden itibaren 29 30 gün vaktimiz var. “Az veren candan çok veren maldan” derler misali.

Allah oruçlarımızı ve hayırlarımızı kabul eylesin.