VURAL ŞAHİN ZMO’YA YENİDEN ADAY

Ziraat Mühendisleri Odası’nda(ZMO) 12 Aralık 2021 tarihinde yeniden başkanlık seçimleri yapılacak. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, yapılacak olan seçimlerde yeniden adaylığını koyduğunu açıkladı.

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, 12 Aralık 2021 tarihinde Ziraat Mühendisleri Odası’nda(ZMO) yapılacak seçimlerde için yeniden aday olduğunu açıkladı. Dursun Büyükbaş ve İbrahim Akbulut’un da aday olduğu seçimlerde 3 adayın yarışacağını belirten Başkan Şahin, ikinci kez neden aday olduğunu açıkladı.

RANTA KARŞI DURUŞ

Yaptığı açıklamayla ZMO’daki vaatlerini ortaya koyan Başkan Vural Şahin, “Öncelikle, mesleki saygınlığımızı arttırmak. Şube üye sayımızı artırarak, sesimizi daha iyi duyurabilmek. Tarım arazilerinin ranta açılmasına karşın duruş sergilemek, tarım arazilerini korumak. Gençleşen ve kadın meslektaşlarımızın sayısını örgütümüz içerisinde artırmak. Meslektaşlar arasındaki hukuku geliştirip, yan yana getirebilmek. Mesleki haklarımızı aramak, korumak. Resmi Kurum ve kuruluşlar ile ilişkilerimizi güçlendirmek, çözüm ortağı olmak. ZMO Genel Merkezi ve diğer Şubeler ile uyumlu çalışmak. Antalya ili diğer Meslek Odaları ile şehrin dinamikleri olarak uyumlu çalışmak. 19 ilçede yerel yönetimlerle istişare içerisinde olmak gerektiğinde mesleğimizin menfaatine istifade etmek” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM ÜRETEN BİR YAPI

Açıklamalarına şöyle devam eden Başkan Şahin: “Siyasi partilerle tarımsal ve mesleki konularda konuşan, anlaşan ve çözüm üreten bir yapı halinde olmak. Diğer Tarım Paydaşları, STK’ları, Dernekleri ile Türk Tarımı adına ortak projelerde yer almak. Üreticiden, tüketiciye uzanan bütün aşamalarda mesleki sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek. Yerel ve ulusal basında öncelikli olarak mesleki konularımız başta olmak üzere bütün tarımsal konularda şeffaf, doğru ve samimi bilgiler vermek. Yeni mezun olmuş ve iş arayan meslektaşlarımıza istihdam yaratmak, iş imkanı sağlamak. Ziraat Fakültesi Hocalarımız ile şubemizde sertifikalı eğitimler vermek. Bilirkişilik eğitimlerini düzenlemek. Meslektaşlarımızın ve birinci derecedeki yakınlarını ilgilendiren sağlık kurumları, restoranlar, PTT, kargo, kolej, kreş vb. yerlerle indirimli hizmet sözleşmeleri yapmak. ZMO Antalya şubesi THM korosu ve koronun ziraat mühendislerinden oluşturup, konserler düzenlemek.”

“BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Başkan Şahin, “Dört yıldır yaptığımız bu etkinliklerimizi daha da yenilenen ve şekillenen bir yapı ile farklı projeleri de planlayarak sizlere hizmet edeceğiz. Salgından kaynaklı olarak düzenleyemediğimiz, yapamadığımız bir çok eğitim ve etkinliklerimizi ise en kısa zamanda gerçekleştireceğimizi söylemek isterim. Burada üzerinde durmamız gereken en büyük unsur gençleşebilmek. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi ortak akıl ile belirleyelim, başarımıza da hep beraber ortak olalım. Hepimizin eşit haklara sahip olduğu ZMO çatısı altında gelin el ele, kol kola, omuz omuza verelim, birlikte mücadele edelim. Bugüne kadar ki faaliyetlerimizin takdir edilmesi, meslektaşlarımızın memnuniyeti ve bize olan güveni ise bizleri onure etmiş ve çalışmalarımızda güç katmıştır. En çok da Türkiye genelinde sesimizi duyurmamız, birçok konuda önder olmamız ve bugün seçimlere olan rağbetin artması ise de bizleri mutlu etmiştir” dedi.

“AYNI ANLAYIŞ VE AYNI AZİMLE”

Seçimlerden sonra da aynı anlayışla devam edeceklerini belirten Başkan Vural Şahin, “Seçimlerden sonra da aynı anlayış ile odamızın varlığını her yerde hissettirmek adına var gücümüz ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yenilerek güçlenen, konusunda uzman ve tarım sektörünün her kesimini temsil edecek meslektaşlarımızdan kurduğumuz ekibimiz ile kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtirken, bugüne kadar bizlerle mücadele eden, çalışmalarımıza katkı sağlayan bütün arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Önceliğimiz hizmet, en iyisini yapmak ve en iyi şekilde temsil etmek. ZMO çatımızı güçlendirmek ve çatı altında çoğalabilmek. Yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Aynı anlayış ve aynı azimle. Bizlere güvendiniz, seçtiniz. Bizlerde bu bilinç ve sorumlulukla çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ