VİZYONA BAK

Efendim Türkiye’nin hiçbir zaman iyiliğini istemeyen ABD vatandaşı zevatı başdanışman yapacaksın. Ondan alacağın akılla da ülkemi yönetmeye talip olacaksın. Sonra da bu zevatı vatansever yol arkadaşın ilan ederek vatandaşımızdan oy isteyeceksin.

Birisi böyle bir şaka yapsaydı; ‘’Şakası bile kötü. Bu ne biçim vizyonsuzluk’’ derdik. Ama;  maalesef şaka değil gerçek. CHP’nin ikinci yüzyıl vizyonu buymuş.

Utanılması gereken durumu bir kahramanlık gibi bize anlatan Bay Kemal, yine vizyonsuzluk ile karşımıza çıktı. Ve bizden oy istedi. Olay artık ‘’Kemal’dir ne yapsa yeridir’’ çizgisinden çıktı. Erdoğan düşmanlığından da çıktı. Gerçekten de güvenlik sorunu oldu. Şirazesi tamamen kayan CHP ve ortakları ülkemize en hasım, en düşmanca tavırlar sergileyen ülkelerden bile daha tehlikeli bir hale geldiler.

Oysa Bay Kemal’in genel başkan seçildiği kongreyi dün gibi hatırlıyorum. Bay Kemal o kongrede ki konuşmasında; CHP’yi tek başına iktidara taşımayı vaat etmişti. Olmadı. Olmayınca hedef küçülttü ve kim olduğunu bilmediğimiz dostları ile ülkemizi yönetmeye talip oldu. Baktı o da olmayınca; ithal danışmandan alacağı akılla ülkemizi yönetmeye karar vermiş.

Yahu bizim; ‘’Türk’ün, Türk’ten başka dostu yoktur.’’ Atasözümüze ne oldu? Tarihte bize hangi gavurun faydası olmuş? Bu nasıl bir acizliktir. Soydaşımız ve dindaşımız olan bir kaç ülke hariç, hangi ülkenin insanı bizim bir santim ileri gitmemizi istedi. Hele ki ABD hükümeti; kendi vatandaşı olan bir kişinin Türkiye lehine çalıştığını hissetse O kişiyi vatandaşlıktan çıkarmaz mı?

Tam da bu nokta da; mevcut ABD başkanının kendi seçim vaatleri arasında yer alan; ‘’Türkiye’de ki seçimlerde muhalefete destek vererek, Erdoğan’ı devireceğiz’’ cümlesini unutmamak lazım.

Bay Kemal sözde ikinci yüzyıl vizyon belgesini bile kağıttan okudu. Ve; “Devletin uyumayacağını, bir tarafta ülkemiz için çalışan insanlar evinde istirahate çekilirken, diğer tarafta güneşin doğduğu ülke de ki insanlar uyumayacak, ülkemiz için çalışacak” dedi.

Ah be Kemal! Ah be Kemal! Sen nerede yaşıyorsun? Ülkeme bu kadar mı uzaksın. Ülkemi yöneten; başta; Reisi Cumhurumuz olmak üzere herkes; 7/24 ayakta. Teyakkuzda… Ülkemi yönetenlerin uyuduğu ve uyuttuğu devir bundan 20 sene önce bitti…

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…