VİŞNE BAHÇESİ'NE ALKIŞ YAĞDI

Anton Çehov'un tiyatro sahnesine aktarılan 'Vişne Bahçesi' adlı eseri Antalyalı tiyatroseverle buluşturuldu.

Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde konuk edilen Sahnekarlar Tiyatrosu'nun oyuncuları Erhan Yazıcıoğlu, Gülen Karaman, Volkan Severcan, Özdemir Çiftçioğlu, Emin And, Şebnem Özinal, Sefa Zengin, Bora Severcan, Bensu Begoviç, Yiğit Yapıcı, Gülçin Gülrek, Ümit İlban, Deniz Bica, Murat Değirmenci, 'Vişne Bahçesi'nde rol aldı.

VİŞNE BAHÇESİ'NİN HİKAYESİ

Sahnekarlar Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu ve oyuncu Bora Severcan'ın yönettiği 'Vişne Bahçesi'nde, 19. yüzyılın ortalarında toprak köleliğinin kaldırılması ve burjuvazinin yükselişe geçmesiyle ülkenin değişen toplumsal, politik ve ekonomik düzenine uyum sağlayamayan aristokrat bir ailenin dokunaklı hikâyesi anlatılıyor.

İçinde vişne bahçesi bulunan ve kalabalık bir ailenin yaşadığı çiftliğin biriken borçları nedeniyle satılması söz konusu. Yeni düzen karşısında kararlı davranamayan aile, mülkünü elinde tutmakta aciz duruma düşüyor. Vişne bahçesi, çiftlik sahiplerinin çocukluk anılarıyla birlikte geçmişte kalıyor.

Keyifle, neşeyle izlenen eserdeki dramatik sahneler ise izleyenleri hüzünlendirdi, oyuncular ayakta alkış yağmuruna tutuldu.

DHA