VİRÜSÜN ŞAKASI YOK

Türkiye genelinde yaşanan koronavirüs vaka atışları yeni tedbir ve kısıtlamaları da beraberinde getirdi. Son yapılan açıklamayla birlikte aralarında Ankara’nın da olduğu 20 kentte 65 yaş ve üzeri vatandaşlara dolaşım sınırlaması getirilirken, Antalya’daki vaka artışları sonrası tedbirler çoğaltıldı

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan ‘Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nun güncel verilerine göre, önceki gün 74 bin 846 test yapıldı, 1233 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Yine önceki günün verilerine göre 24 saatte 22 hasta vefat etti, 1002 kişi iyileşti. Toplam iyileşen hasta sayısı ise 231 bin 971 oldu. Toplam test sayısı 5 milyon 800 bin 88, vaka sayısı 250 bin 542, vefat sayısı 5 bin 996 olarak kayıtlara geçti. Ağır hasta sayısı 686, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,5 oldu.

ARTAN VAKALAR, YENİ KARARLAR

Tedbir ve uyarılara uyulmaması sonucunda vaka artışlarının yaşandığı Türkiye’nin bazı illerinde kısıtlama ve yasaklar da geri geldi. Pandeminin ilk dönemlerinde uygulanan 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarıyla ilgili yasak yerini kısıtlamaya bıraktı. Ankara, Kastamonu, Kütahya, Eskişehir, Erzincan, Ordu ve Bursa’da açıklanan yeni tedbirlerle birlikte Türkiye’de 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sınırlama getirilen kent sayısı 20’ye yükseldi.

KORONAVİRÜS TEYAKKUZU

Alınan kararlar doğrultusunda, kovid-19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının sağlanmasına, salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekiplerinin” oluşturulmasına, bu ekiplerin mahallelerinde tespit edilen ve karantinaya alınan kişileri birebir takip etmelerinin sağlanmasına, bu ekiplerin yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin ve kolluk personelinin görevlendirilmelerinin sağlanmasına karar verildi.

SİYASİLER ENDİŞELİ

Türkiye genelinde artış gösteren koronavirüs vaka sayıları Antalya’da da tedbirlerin genişletilmesine neden oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucunda Antalya’da alarma geçildi. Büyükşehir Belediyesi’nde giriş çıkışlara kısıtlamalar getirilirken, CHP binalarında da ziyaretçilere kapılar kapandı. Alanya Adliyesi’nde bir görevlinin testinin pozitif çıkması sonucunda birlikte çalıştığı 33 personel evlerinde karantinaya alındı. Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit’in açıkladığı son veriye göre ilçedeki vaka sayısı 31’e yükseldi. Son olarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Başkan Yücel, hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Gelen bilgilere göre Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar kendilerini izole etme kararı aldı.

TALİP GÖKHAN YÜMSEL