CHP'NİN 'YÜKSEK PROMİLLİ' BAŞKANI

CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in, “yangına karşı evini belediye araçlarıyla koruma altına aldırdığı” iddiaları gündemdeki yerini korurken, skandallar zincirine yeni halkalar eklendi. Manavgat’ta bir su sporları işletmesinde çalışan Metin Sezen, “yanmayan villa” haberini sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle, Başkan Sözen tarafından işletmeye yapılan baskı sonucunda, işten çıkarıldığını söyledi. CHP'li Sözen’in vukuatları bununla da bitmek bilmiyor. 2020 yılında, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle, ehliyetine 6 ay el konulan Sözen, o dönemde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kortejine, motosikletle katıldığı ortaya çıktı.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Manavgat'taki orman yangınında Kalemler Mahallesi'nde neredeyse tüm evlerin kül olmasına rağmen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in mahalleyi yakan alevlerden kendi evini belediye araçlarıyla koruma altına aldırdığı iddiaları henüz gündemdeki yerini kaybetmeden, Başkan Sözen hakkında başka bir skandal ortaya çıktı. Manavgat’ta bir su sporları işletmesinde çalışan Metin Sezen, Başkan Sözen’in yangında hasar almayan evinin görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Bu olayın ardından Metin Sezen, belediye tarafından işletmeye yapılan baskı sonucu işten çıkarıldı. İddialara göre Başkan Sözen’in, Metin Sezen’in işten çıkarılması için talimat verdiği öğrenildi.

          

 

“TALİMATLA İŞTEN ÇIKARILDIM”

Şükrü Sözen ve Manavgat Belediyesi tarafından kendisine uygulanan baskıyı anlatan Metin Sezen, “Ben normalde işletmeciydim. Bizim su sporlarımızı Şükrü Sözen yıktı ve şu anda hiç bir yerde de çalışmamıza izin vermiyor.  Başka bir iş yapmamıza da, engel oluyor. Ben sosyal medyada Şükrü Sözen’in evinin yanmadığını paylaşmıştım. Sonra belediyeden çalıştığım işletmeyi aradılar. Beni işten çıkarmalarını söylediler. İşletmedekilerde beni işten çıkarmak zorunda olduklarını, belediyeden böyle bir talimat geldiğini söylediler” dedi.

“AK PARTİ DÜŞMANLIĞI VAR”

Bunların üzerine Sezen’e çeşitli yerlerden tehdit mesajları atılmaya başlandı. Tehdit mesajlarını atan işletmelerden biri de Manavgat Belediyesi’ne ait Toros Et işletmesiydi. Sezen, atılan mesajda bariz bir şekilde tehdit edildiğini söyleyerek, “Çeşitli yerlerden tehdit mesajları aldım. Bunlardan birisi de Manavgat Belediyesi’ne ait Toros Et işletmesidir. Toros Et, bu yerlerden sorumlu ve ihalesini almıştı. O yüzden ‘Bu yerler bizim burada çalışamazsın’ diyorlar. Kiralık teknelerim vardı. Kiracılar ise, tekneler benim olduğu için getirdiler. Şu anda iş yapamıyorum. Yapmama izin vermiyorlar. İnsanlar da belediyenin yaptığı baskı nedeniyle benimle çalışmak istemiyor. AK Parti’yi desteklediğimiz için bu baskıyı yapıyorlar. Ciddi boyutta AK Parti düşmanlığı var” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Manavgat'taki orman yangınında neredeyse tüm evlerin kül olmasına rağmen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in mahalleyi yakan alevlerden kendi villasını koruduğu iddiası, kamuoyunda tepkilere sebep olmuştu. Sözen gelen tepkilerden sonra dairesinin bulunduğu Sözen Park Konutları çevresinde yer alan iş makineleriyle ilgili, "Orada yapılan kuru ot temizliği, belediyenin rutin 'alan temizleme' çalışmasıdır." ifadelerini kullanmış ve bu açıklaması tepkileri daha da arttırmıştı.

SON ÇARE KOMŞULAR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, art arda gönderdiği basın bültenlerinden sonra, son çare olarak komşularını konuşturdu. Hazırlanan videoda konuşan bir kadın da tıpkı savunduğu Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen gibi aynı ağızdan konuştu. Videodaki Sözen'in komşusu olduğu belirtilen kadın, orman yangınlarının başladığı ilk günden beri, Türkiye'nin topyekün olduğu acıyı siyasallaştırıp, AK Parti iktidarını hedef alan muhalefet partilerine karşın, iktidarı 'süreci siyasallaştırmakla' suçladı.

ALKOLDEN EHLİYETİNİ KAPTIRDI SOKAKLARDA ADETA CİRİT ATTI

Öte yandan Başkan Sözen, 2020 yılında alkollü araç kullandığı gerekçesiyle ehliyetine 6 ay el konulduğu ortaya çıktı. Ehliyeti elinden alınmasına rağmen Başkan Sözen, Cumhuriyet Bayramı kortejine motosikletle katılarak yasaları çiğnedi. Daha sonra meydana gelen İzmir depremi sonrası bölgeye yardım tırı gönderen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, direksiyon başına geçerek kuralsız hareketlerine devam etmişti. Sözen’in bu davranışları kamuoyunda adeta infiale neden oldu.