VİDEO VE ZİHİN HARİTASI TASARLAMADA DÜNYA BİRİNCİSİ!

Manavgatlı 5.sınıf öğrencisi İpek Çiftçi, T.C. İletişim Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan, İletişim Başkanlığı resmi tüm sosyal medya hesaplarında ve ulusal kanallarda yayınlanan, 7 bölge 7 çocuk adlı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seslendirdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması filminde uluslararası başarısından dolayı yer alarak Antalya’nın gururu oldu.

T.C. İletişim Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seslendirmesiyle hazırladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama filminde oynayan öğrenciler, farklı alanlarda Uluslar arası başarıları ile Türkiye’yi başarıyla temsil eden ve gururlandıran öğrenciler arasından seçildi. Şubat ayında İngiltere’de düzenlenen kısa video ve zihin haritası tasarlama yarışmasında Dünya Birincisi olan Manavgatlı İpek Çiftçi de İletişim Başkanlığı tarafından Antalya bölgemizi temsilen filmde oynayarak gururumuz oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çekilen film, T.C. İletişim Başkanlığı’nın tüm resmi sosyal medya hesaplarında ve ulusal kanallarda;  ‘Çocuk sevgidir, umuttur, gelecektir. Çocuk olmak, yarına heyecanla yürümektir.

Tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu günde, dünyadaki tüm çocukların barış ve huzur içinde yaşaması dileklerimizle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun mesajı ile yayınlandı.

Gururumuz olan İpek Çiftçi’nin annesi Av. Umut Çiftçi ve babası Salih Çiftçi, kızlarının şubat ayında İngiltere’de düzenlenen kısa video ve zihin haritası tasarlama yarışmasında Dünya Birincisi olmasından ve şimdi bu başarısı sebebiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın seslendirdiği böylesine anlamlı bir filmde yer almasından dolayı büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek öğretmenlerine teşekkür ettiler ve tüm eğitim camiasında öğrencilerin, kendi potansiyellerini keşfedip kendilerini geliştirebilmeleri adına teşvik edilmeleri gerektiğine vurgu yaptılar.

ÖĞRETMENLERİNİN TEŞVİKİYLE KATILDI

Manavgat’ta ortaokul 5. sınıf öğrencisi olan İpek Çiftçi, öğretmenlerinin teşvikiyle katıldığı, İngiltere’de düzenlenen kısa video ve zihin haritası tasarlama yarışmasında dünya birincisi. İngilizce olarak hazırladığı videoda takım olmanın önemine işaret eden Çiftçi’nin kısa videosu, dünya genelinde 40 ülkeden yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada 9-11 yaş kategorisinde dünya birincisi seçilmişti.

Manavgat’ta yaşayan 5. sınıf öğrencisi İpek çiftçi, 2021 Şubat ayında büyük bir başarıya imza atarak hazırladığı proje ile dünya birincisi olmuştu. İpek, İngiltere’de düzenlenen kısa video ve zihin haritası tasarlama yarışmasında takım olmanın önemine işaret ettiği videosuyla, 9-11 yaş kategorisinde Dünya Birinciliğini hak ederek hem ailesini hem de Antalya Milli Eğitim camiasını gururlandırmıştı.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, Dünya Birincisi İpek Çiftçi’yi ödüllendirerek Kutladı. Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Fatih Türköz, Dünya Birincisi İpek Çiftçi’yi ve ailesini makamında misafir ederek başarılı öğrenciye hediye takdiminde bulunarak başarılarının devamını dilemişti.

HABER MERKEZİ