VİCDANSIZ 'SAHTE'KAR

Lider Gazete’nin gündeme getirdiği SMA hastası Ahmet Çaltı için, yardım kampanyaları devam ederken, bazı sahtekarlar bu durumu fırsata çevirmeye kalktı. Bağış için yapılan bir canlı yayına, Kıbrıs’tan sahte hesapla katılan ve 4 milyon TL bağış yaptığını belirten kendini bilmez bir kişi, ailenin umutlarını kırdı. Ahmet Çaltı’nın teyzesi Nurten Kara, yaşanılan olayla ilgili, “Umudumuzu kırıyorlar” dedi.

Nadir görülen SMA hastalığından dolayı yaşam savaşı veren ve Alanya’da yaşayan Pınar (31) ve Abdülkerim (34) Çaltı çiftinin 18 aylık oğulları Ahmet Çaltı’nın tedavisinde kullanılmak üzere gereken 2.5 milyon Euro tutarındaki ilaç masraflarının karşılanması için herkes seferber oldu. Daha önce Alanyaspor ve çeşitli kurumlar Ahmet bebek için yardım kampanyaları düzenlemişti. Masraflarının henüz yüzde 14’ü karşılaşan Ahmet bebek tedavi olmayı bekliyor. Yardım kampanyalarının yanı sıra şimdi de dolandırıcılar ortaya çıktı.

SAHTE HESAPLA BAĞIŞ YAPTI

SMA’lı çocukların aileleri gen tedavisi için “Bir umut” sloganıyla yardım kampanyaları düzenleyerek, tedavi için imkan arıyor.  Bu yardım kampanyalarını fırsat bilen dolandırıcılar acılı ailelerin umudunu kırıyor.  Niray Yalaz, geçtiğimiz gün SMA hastaları için bir canlı yayın açtı. Canlı yayında bağış toplayan Yalaz, dolandırıcılara denk geldi. Kıbrıs’ın ünlü otellerinden birinin sahibi Besim Tibuk’un oğlu Murat Tibuk’un hesabını taklit ederek Niray Yalaz’ın Instagram'daki canlı yayınına bağlanarak SMA hastası Ahmet için başlatılan kampanyaya 4 milyon bağışladığını duyurdu. Dolandırıcı, SMA hastası Ahmet’in annesi ve tüm gönüllüleri biranda sevince boğarken hesabın sahte hesap olduğunu öğrenildi.

AİLE SİTEM ETTİ

Minik SMA hastası Ahmet Çaltı’nın teyzesi Nurten Kara, dolandırıcı ile ilgili açıklama yaptı. Kara, “Umudumuzu kırıyorlar. Biz ve diğer aileler çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Bu tarz olayları gelecek için bizi karamsarlığa itiyor. Şuan da masraflarının yüzde 14’ü karşılanabiliyor. Herkesten destek istiyoruz. Yaptığımız bağış kampanyalarında herkes bağış yaptığını söylüyor ama kimse hesaplara para yatırmıyor” dedi.