VİCDAN SIZLATAN CEZA!

Profesyonel Disiplin Kurulu, Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği Antalyaspor maçıyla ilgili olarak kararını açıkladı. Son düdük çalmadan yüzlerce taraftarın sahaya girmesiyle birlikte Antalyasporlu iki futbolcunun darp edildiği iddia edilen mücadeleyle ilgili olarak verilen ceza emsal kararların yanında yetersiz kaldı. Yaşanan olaylar nedeniyle Trabzonspor’a 368 bin TL ceza kesen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 50 bin TL, anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılmasından dolayı 32 bin TL ve Başkan Ahmet Ağaoğlu'na da 1. güvenlik bariyeri dahilinde yayıncı kuruluş haricinde röportaj verdiği için 150 bin TL fatura çıktı.

KAMERA KAYITLARINA BAKILMADI

Verilen cezalarla ilgili olarak yapılan açıklamada ise dikkat çeken bir detay öne çıktı. Futbol Disiplin Talimatı'nın 75. maddesinin delillerle ilgili bölümünde, "Müsabaka görevlilerinin raporları tarafların ve tanıkların beyanları, maddi deliller uzman görüşleri ve ses ya da video kayıtları kabul edilebilir delillerdir” ifadelerine yer verilirken, PFDK’nın bu yolu kullanmadığı göze çarptı. Yapılan ceza açıklamasında , "Kurulumuza yapılan sevk ve sevke konu müsabaka görevlileri raporları doğrultusunda..." ifadelerine yer verilirken, kamera görüntülerinin incelenmeden sadece raporlara göre ceza kesilmiş olması dikkat çekti.

ESKİ KARARLAR AKILLARA GELDİ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor’a büyük bir ceza vermekten kaçınırken, daha önce benzer olaylara kesilen faturalar akıllara geldi. 2017 yılında Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde çıkan olaylar sebebiyle Yeşil-Beyazlılara 5 maç saha kapatma cezası verilmişti. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 2012 yılında oynanan ve taraftarın maçın ardından sahaya girmesi sebebiyle de yine 5 maç ceza kesilmişti. 

ANTALYASPOR’UN TAVRI MERAK EDİLİYOR

Trabzonspor maçının ardından açıklamada bulunan ve kaos ortamı yaşanmaması için takımı sahadan çekmediklerini açıklayan Antalyaspor Kulübü’nün bundan sonraki tavrı merak ediliyor. Kırmızı-Beyazlılar, “Türk futbolunun yumruklanmasına asla seyirci kalmayacağız. Futbol Federasyonu ve kurullarının alacağı kararların, vereceği cezaların takipçisi olacağız” sözleriyle yaşanan olayların peşini bırakmayacağını açıklamıştı.