VERMEYİNCE MABUT!

Türkiye geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 81 vatandaşımızın da yaralandığı patlama ile sarsıldı.

***

Acılar tazeliğini korurken, yaralılar ve cenazeler bile ortadan kaldırılmamışken adeta alçakça yapılan saldırıda patlayan bomba tesirinde olan bir takım paylaşımlar yüreklerdeki acıyı bir kat daha arttırdı.

***

Gerek bazı işgüzar şahısların sosyal medya hesaplarından, gerekse bazı medya kanalları veya iletişim araçları vasıtası ile açıklama yapan siyasilerin sözleri nasıl bir ruh hali ve nasıl bir vicdan taşıdıklarının sorulmasına da sebep oldu aslında.

***

Uzun süredir devam eden huzur ve kardeşliğimize alçakça bir saldırı yapılmış, masum siviller hedef alınmış, hedef kitle bile ayrımı yapılmadan tüm insanlığa bomba konulmuş bazı leş kargaları da daha o dakika itibarı ile buradan nemalanmanın peşine düşmüş.

***

Alçaksınız!

Çünkü; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin istiklaline ve istikbaline yönelik olarak yapılan hain saldırıyı kınamak yerine iktidarı suçlayarak kendinize alan açma peşine düşüyorsunuz.

***

Haysiyetsizsiniz!

Çünkü; insanlarımız daha yaşadığı acının şokunu atlatamamışken, bizi yönetenler bir taraftan yaraları sarmaya bir taraftan da hain saldırıyı yapanları yakalamanın gayreti içerisinde iken siz bulanık suda balık avlama derdine düşmüşsünüz.

***

Şerefsizsiniz!

Çünkü; bu yaşanan alçak saldırının failleri, bağlantıları ve saldırıyı yapanlar on saat bile geçmeden yakalanmasına rağmen hala seçime yönelik dizayn çalışması gibi bir algı ile milleti kandırma derdine düştünüz. 

***

Vicdansızsınız !

Çünkü; Tüm Türkiye, genci - yaşlısı, doğulusu- batılısı bu hain saldırıya karşı tek vücut olurken sizler ne terör örgütlerinin isimlerini açık açık yazabildiniz ne de o alçaklara yeterli tepkiyi gösterebildiniz.

***

Velhasıl;

Kurumuş olsa bile hem kendi vicdanlarınızda hem de aziz milletimizin vicdanında mahkum oldunuz. Bu tür olaylar bizlere bir kez daha gösteriyor ki size ve sizin gibi düşünenlere birkaç gömlek büyük gelen insanlıktan nasip alamamış bir güruh olarak hayatınıza devam edersiniz artık.

***

SON SÖZ

Eğer Allah nasip ederse de azıcık vicdanlı olarak… Çünkü vicdan, şeref, haysiyet, onur herkese nasip olamayacak kadar değerlidir.